6 stílusos nyári frizura, ha túl nagy a meleg

6 stílusos nyári frizura, ha túl nagy a meleg

Címlap / Stílus / Haj / 6 stílusos nyári frizura, ha túl nagy a meleg

Sokan vágyunk hosszú, csaknem derékig érő fürtökre, ám nyáron a tikkasztó hőségben mégis gyakran a pokolba kívánjuk a hajunkat. Hogy ne melegítsen, többnyire csak fogunk egy hajgumit és összekötjük. Idén nyáron azonban próbálj ki valami mást, legyél trendi és a klasszikus copf helyett válaszd a következőket!

Copf fonatokkal

Igazi klasszikus nyári hajviselet a copf. Ha azonban nem vagyunk elég ötletesek, akkor unalmasnak is tűnhet. Máris itt egy remek megoldás, ami praktikus és igazán jól néz ki!

A fejtetődön lévő tincseidet kissé tupírozd fel, az alatta, oldalt lévőeket pedig válaszd le, fond be parkettafonással és vezesd hátra.

Hátul, magasan kösd össze, mint egy hagyományos copfot, majd a lófarkadból válassz ki egy-két tincset, amit befonsz. A befont tincsek végére még csak hajgumit sem kel kötnöd, a lényeg, hogy laza hatást keltsen.

Laza nyári copf

Egy copf is lehet elegáns és szexi, ezt bizonyítja a következő frizura is, amit akár egy nyári kertmozi alkalmával, buliban és akár a tengerparton sétálva is hordhatsz.

Igazán egyszerű az elkészítése, lényeg, hogy ennél a verziónál a tarkódnál kötöd össze a hajadat.

Ha ez megvan, lazítsd meg a fejed tetején, semmiképp ne legyen szoros, az arcod mellett pedig húzz ki egy-egy tincset.

Végül, hogy a hajgumi ne látszódjon, tekerj köré egy tincset és rögzítsd hullámcsattal. Válassz hozzá egy feltűnő fülbevalót és igazi istennő leszel vele!

 

Fonat a fejtetőn

Ha szeretnéd a hajadat inkább kiengedve hordani, de nem akarod, hogy az arcodba lógjanak a tincseid, akkor válaszd a következő frizurát!

Válassz le egy nagyobb részt a homlokod felett, majd kezdd el fonni hátrafelé vezetve.

Ha elértél a fejed búbjáig, kösd össze a copfot. Így is hagyhatod, de ha tovább kombinálnád, a copfból készítsd egy laza kontyot és úgy rögzítsd.

Konty kendővel

Nyáron a nagy melegben létezik még a copfnál is jobb megoldás: a konty. Igazán praktikus viselet, hiszen a hajad egyáltalán nem zavar és nem melegíti a hátadat, mégis igazán trendi és elegáns.

A feladat nagyon egyszerű: lazán kösd össze a hajadat copfban, majd egy hajfánk segítségével készíts magadnak kontyot a szokásos módon. Hogy még jobban feldobd a végeredményt, a konty köré köss egy színes kendőt. Ez a frizura lesz az idei nyár slágere!

Kislányos fonatok

Emlékszel még, amikor kislánykorodban anyukád két copfba fonta a hajadat? Ezt a frizurát akár felnőttként is hordhatod és te magad is megcsinálhatod.

Nyáron különösen praktikus viselet. Csak válaszd hátul ketté a hajadat, ha szükséges, használj tükröt vagy kérj meg valakit, hogy segítsen egyenes vonalat húzni.

Az így kapott két részt húzd előre, majd a füled alatt lazán kezd el lefelé fonni. Lehet az halszálka- vagy parkettafonás, a végeredmény lenyűgöző lesz. A végén köss rá hajgumit, az arcod mellett pedig húzz ki egy-egy tincset a laza hatás érdekében.

Mesés oldalfonat

Ha már unod azt, hogy folyton hátul, szimmetrikusan kötöd össze a hajadat, készíts oldalcopfot! Lehet az egy sima lófarok is, de az oldalra fésült hajadat akár be is fonhatod.

A homlokod felett kicsit tekerd meg a hajadat, vezesd le a füled alá, majd fogd össze a többi tinccsel és kezdd el lazán befonni.

Igazán egyszerű, mégis elegáns viselet, akár esküvőn is hordhatod. Válassz hozzá egy visszafogott sminket, egy aprócska fülbevalót, csodásan nézel majd ki.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást