Életmód / Receptek / Táplálkozás

Spenótos fetás rétes

Spenótos fetás rétes

A ropogós réteslapok közt fűszeres spenótos töltelék. Szeleteljük nagyobb darabokra és még melegen fogyasztható, de hűtőben lehűtve is sokáig megőrzi ízét!

Hozzávalók:

– 500g spenót, megmosva, apróra vágva
– 2 fej vöröshagyma, félbe vágva és felszeletelve
– vaj
– 2 gerezd fokhagyma, zúzva
– reszelt szerecsendió
– 200g feta sajt, apróra morzsolva
– 2 tojás, felverve
– 1 csomag leveles tészta (4 réteslappal)

Elkészítése:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. A réteslapot olvasszuk ki szobahőmérsékleten. Vajban dinszteljük meg a hagymát, míg aranybarna nem lesz. Adjuk hozzá a fokhagymát és főzzük néhány percig. Adjuk hozzá a spenótot és főzzük puhára. Kanalazzuk ki egy tálba és hagyjuk kihűlni, majd öntsük le a felesleges levet a spenótról. Keverjük össze a fetával, szerecsendióval és a tojással. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

2. Olvasszunk meg kb. 30 g vajat és kenjünk ki egy 20-22 cm hosszú tapadásmentes tepsit. Tegyük bele az első réteslapot, ecseteljük be vajjal, kenjük meg a spenót harmadával. Következhet még egy réteslap, vajazás, spenót és így tovább. A végén terítsük le az utolsó réteslappal, vajazzuk be a tetejét és süssük 20-30 percig, míg ropogós, aranybarna színű nem lesz. Hagyjuk hűlni 5 percig, majd vágjuk téglalap formákra és tálaljuk.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást