Otthon / Háztartás

4 dolog, amit sose csinálj, amikor farmernadrágot mosol

Túl sok minden

Noha senki sem szereti néhány darabért elindítani a mosógépet, attól függetlenül nem érdemes egyszerre túl sok farmert bepaszíroznod a gépbe.

Mivel kevés helyük lesz így mozogni, a cipzárak és a gombok könnyedén egymásba akadhatnak, és akár a varrást is szétszakíthatják a centrifugázás közben.

Érdemes megfigyelni, mennyivel jobb marad a minősége egy farmernek, ha több helye van a mosógépben! Amikor ugyanis nincs egyszerre túl sok ruhadarab egymáshoz szorítva, sokkal alaposabban ki tudod őket mosni, és gyorsabban meg is fognak száradni a centrizést követően.

A száradás során

Gondoltad volna, hogy a teregetés sem mindegy a famernadrágok esetében? Ez az anyag ugyanis nem kedveli az erős fényeket és a túl magas hőmérsékletet, így ha kiteszed a tűző napra a teraszon, egy idő után azt veszed észre, hogy elkezdett megfakulni a színe.

Inkább az a jó megoldás, ha nem a napsütésre teszed, hanem egy kicsit árnyékosabb részre.

Amennyiben szárítógépet használsz, úgy nem érdemes a világos árnyalatú darabokkal együtt betenni, hiszen ezek gyorsabban megszáradnak; inkább külön pakold be őket. Szintén nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy mennyi ideig hagyod őket a szárítógépben. Ha túl sokáig, az rosszat tesz az anyagnak, épp ezért javasolják, hogy még kissé nedves állapotában vedd ki a gépből.

Oldalak: 1 2