Sonkával és cheddar sajttal töltött burgonya

Sonkával és cheddar sajttal töltött burgonya

Címlap / Életmód / Receptek / Sonkával és cheddar sajttal töltött burgonya

Annyira finom és laktató, ráadásul viszonylag kevés kalória van benne (100 grammban 400 kalória).

Hozzávalók 4 személyre

– 4 nagy burgonya

– 2 evőkanál olvasztott margarin

– 1 sült piros kaliforniai paprika, kockára vágott

– 1 csésze reszelt cheddar sajt

– 4 vékony szelet gépsonka, kockákra vágva

– 2 db. zöld hagyma, vékonyra szeletelve

– 1 / 2 teáskanál szárított bazsalikom, morzsolt

– 1 evőkanál darált petrezselyem

– 1 / 4 teáskanál só

– frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

Elkészítése:

1. Mossuk meg a burgonyát, esetleg késsel kapargassuk le a héját. Tegyünk fel egy nagy tálban vizet, és főzzük meg a burgonyákat (kb. 40 perc).

Hagyjuk kissé lehűlni, vágjuk hosszában ketté és kanalazzuk ki a belsejét. Helyezzük a fél burgonyákat egy tepsibe.

2. Törjük össze a kikanalazott burgonyát egy villával. Adjuk hozzá az olvasztott margarint, kaliforniai paprikát, sajtot, sonkát, zöld hagymát, bazsalikomot, petrezselymet, sót, borsot.

4. Töltsük meg a burgonyákat ezzel a töltelékkel és süssük előmelegített sütőben 180 C-on 15-20 percig, amíg a teteje megbarnul.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást