Hozzávalók 4 személyre
– 4 nagy burgonya
– 2 evőkanál olvasztott margarin
– 1 sült piros kaliforniai paprika, kockára vágott
– 1 csésze reszelt cheddar sajt
– 4 vékony szelet gépsonka, kockákra vágva
– 2 db. zöld hagyma, vékonyra szeletelve
– 1 / 2 teáskanál szárított bazsalikom, morzsolt
– 1 evőkanál darált petrezselyem
– 1 / 4 teáskanál só
– frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
Elkészítése:
1. Mossuk meg a burgonyát, esetleg késsel kapargassuk le a héját. Tegyünk fel egy nagy tálban vizet, és főzzük meg a burgonyákat (kb. 40 perc). Hagyjuk kissé lehűlni, vágjuk hosszában ketté és kanalazzuk ki a belsejét. Helyezzük a fél burgonyákat egy tepsibe.
2. Törjük össze a kikanalazott burgonyát egy villával. Adjuk hozzá az olvasztott margarint, kaliforniai paprikát, sajtot, sonkát, zöld hagymát, bazsalikomot, petrezselymet, sót, borsot.
4. Töltsük meg a burgonyákat ezzel a töltelékkel és süssük előmelegített sütőben 180 C-on 15-20 percig, amíg a teteje megbarnul.
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!