5+1 baki, ami miatt sokkal idősebbnek nézel ki – Így kerüld el

5+1 baki, ami miatt sokkal idősebbnek nézel ki – Így kerüld el

Címlap / Stílus / Divat / 5+1 baki, ami miatt sokkal idősebbnek nézel ki – Így kerüld el

Sok smink

A túl sok smink nem csak hosszú távon öregíti a bőrt, de 35-40 éves kor felett eleve rosszul hathat. A túl erős sminkkel könnyen azt sugallhatjuk, hogy arcunkon sok minden takargatnivaló hiba van – ráadásul ezekre fel is hívjuk a sminkkel a figyelmet.

A sok smink manapság eleve nem divat, így jobban járunk, ha finom, natúr sminket használunk: ez úgy fedi el a hibáinkat, hogy közben fiatalabbnak mutat bennünket!

Erős színek

Az erős színek nem csak a sminkben, de az öltözködésben is könnyen öregíthetnek.

Természetesen nem arról van szó, hogy a dominánsabb színeket örökre száműzni kell a ruhatárunkból.

Ha szeretjük őket és ezekben érezzük jól magunkat, akkor viseljük bátran őket! Ha azonban biztosra akarunk menni, akkor érdemes néhány pasztellszínű darabot is beszerezni. Ezek ugyanis finomítják a megjelenést és fiatalosabb külsőt kölcsönöznek.

Erős smink
istockphoto

Korábbi divat

Sokan követik el azt a hibát, hogy abban a stílusban öltöznek, ami az ő 20-as éveiben divat volt. Ez még nem feltétlenül baj, hiszen lehet, hogy nekik tényleg ez áll a legjobban, de tudni kell, hogy ez kifejezetten öregítő hatást kelthet.

Ha például a 70-es vagy 80-as évek divatja szerint szeretnénk öltözködni, akkor lehetőleg csempésszünk az öltözékünkbe egy kicsit modernebb megoldásokat is. És semmiképpen se válasszunk a több évtizedes irányzatok legvadabb darabjai közül!

Oldalak: 1 2

1 hozzászólás

  • janika
    2021.03.07., 19:21

    vanaki szerinta örekecskedő feresék is 9rekitt

    Válasz

Írj egy hozzászólást