Stílus / Divat

5+1 baki, ami miatt sokkal idősebbnek nézel ki

Mosolygó érett nő

Sok smink

A túl sok smink nem csak hosszú távon öregíti a bőrt, de 35-40 éves kor felett eleve rosszul hathat. A túl erős sminkkel könnyen azt sugallhatjuk, hogy arcunkon sok minden takargatnivaló hiba van – ráadásul ezekre fel is hívjuk a sminkkel a figyelmet.

A sok smink manapság eleve nem divat, így jobban járunk, ha finom, natúr sminket használunk: ez úgy fedi el a hibáinkat, hogy közben fiatalabbnak mutat bennünket!

Erős színek

Az erős színek nem csak a sminkben, de az öltözködésben is könnyen öregíthetnek.

Természetesen nem arról van szó, hogy a dominánsabb színeket örökre száműzni kell a ruhatárunkból.

Ha szeretjük őket és ezekben érezzük jól magunkat, akkor viseljük bátran őket! Ha azonban biztosra akarunk menni, akkor érdemes néhány pasztellszínű darabot is beszerezni. Ezek ugyanis finomítják a megjelenést és fiatalosabb külsőt kölcsönöznek.

Korábbi divat

Sokan követik el azt a hibát, hogy abban a stílusban öltöznek, ami az ő 20-as éveiben divat volt. Ez még nem feltétlenül baj, hiszen lehet, hogy nekik tényleg ez áll a legjobban, de tudni kell, hogy ez kifejezetten öregítő hatást kelthet.

Ha például a 70-es vagy 80-as évek divatja szerint szeretnénk öltözködni, akkor lehetőleg csempésszünk az öltözékünkbe egy kicsit modernebb megoldásokat is. És semmiképpen se válasszunk a több évtizedes irányzatok legvadabb darabjai közül!

Modern divat

Az is öregít, ha túl régi divat szerint öltözünk, de az is, ha megjelenésünkkel azt a benyomást keltjük, mintha 20 évesek lennénk, holott egyértelműen látszik, hogy nem ennyi a korunk.

A legjobb, ha 5, maximum 10 évvel fiatalabb generáció öltözködési szokásait követjük. Ez ugyanis tényleg fiatalít, és nem éppen fordított benyomást kelt. Valószínűleg jobban is fogjuk érezni magunkat, ha a korunkhoz közelebb álló stílust választunk.

Bozontos haj

A dús, hullámos vagy göndör, kiengedett haj a 90-es években volt utoljára divat, manapság azonban már inkább más a divatos és fiatalos megjelenés kulcsa.

Egy szépen megcsinált, fiatalos frizura lényegesen többet fiatalít rajtunk, mint az, ha a hosszú hajunka kiengedve hordjuk. Próbáljuk ki a vasalást vagy néhány feltűzési formát, vagy egyszerűen csak kérjük ki a fodrászunk véleményét.

Ki hány évesnek érzi magát

Tényleg igaz, hogy mindenki annyi éves, amennyinek érzi magát. Az öltözködéssel kapcsolatban pedig a legfontosabb mindig az, hogy jól érezzük magunkat a kiválasztott ruhákban.

A kedvenc darabjaink hiába színesek, és hiába több évtizede már, hogy megvettük őket, de ha mi ezekben érezzük jól magunkat, akkor feltétlenül maradjunk régebbi ruháinknál. A legfontosabb, hogy jól érezzük magunkat bennük!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást