Sminktetoválás régen és most

Sminktetoválás régen és most

Címlap / Stílus / Arc / Sminktetoválás régen és most

Hogyan változtak a sminktetoválások az elmúlt években? Mi volt dögös a 90’-es években? Mi a divat ma és merre mutatnak a trendek? Ezekre a kérdésekre ad választ Kalcsu Kati mesterkozmetikus, sminktetoválás szakértő.

Melyek a legfontosabb változások?   „A sminktetoválás a 90’-es évek közepén jelent meg Magyarországon, és azóta is folyamatosan fejlődő terület. A trendek alakulását alapvetően három tényező befolyásolja: mindenekelőtt a divat, majd az annak határt szabó technológiai lehetőségek, végül a sminktetoválók felkészültsége.” – mondta Kalcsu Kati mesterkozmetikus, sminktetoválás szakértő, a Kalcsu Kati Szépségszalon.   A 90’-es években szó szerint értették a sminktetoválást – az akkor divatos nevén tartóssminket -, mert erős színek és határozott, markáns vonalak jellemezték, ahol az eredmény gyakorlatilag valódi sminket jelentett. Ezzel szemben napjaink trendje a természetesség, a lágy vonalak, a kidolgozott tónusok, és a személyiséghez tökéletesen passzoló színek, melynek eredménye egy finom alapsmink, amely kiemeli az előnyöket, elfedi a hibákat, és így teszi esztétikussá az arcot. Szemöldök: régen satírozott, most szálazott   A sok kozmetikában még elérhető satírozott szemöldök technika a természetellenessége miatt egyre inkább kimegy a divatból. A satírozott szemöldök tömör, egyszínű, művi benyomást kelt, ezért nagyon látszik a tetovált hatás.   A legújabb módszer, a szálazott szemöldöktetoválás kialakításánál éppen a természetes megjelenés a cél. Lényege, hogy finom szemöldök szálakat tetoválnak, igazodva a szemöldök vagy a haj színéhez, így a sminktetoválás tökéletesen természetes hatású lesz. A szálazott technika azonban nehéz műfaj, és csak kevesen képesek esztétikus szálazott szemöldök elkészítésére, ami precíz sminktetováló gépet is igényel.   Ajak: régen szájkontúr, most satírozás   A ceruzával kihúzott hatást keltő szájkontúr a 90’-es években hódított. Túl erős szín választásával közönségessé és természetellenessé is tehette a női arcot, ezért profi sminktetoválók napjainkban már szinte soha nem készítenek szájkontúr tetoválást.   A szájkontúrt felváltó divatos technika a fél satírozás, melynek során a megrajzolt szájszélektől befelé haladva a sminktetoválás színe fokozatosan elhalványodik. Ezzel a módszerrel a szájforma gyönyörűen megtervezhető, továbbá a hatás sokkal természetesebb, a végeredmény a férfi szemnek gyakorlatilag láthatatlan.   A sminktetoválás csúcsa a komoly gyakorlati és technikai felkészültséget igénylő kontúr nélküli teljes ajaksatírozás, amellyel enyhén rúzsozott hatású, gyönyörű ajkakat kaphatunk. A technikával lehetőség van a száj formájának megszépítésére, vagy akár az ajkak megnagyobbítására. Az elkenődött rúzs így már a múlté, legfeljebb egy kis szájfény szükséges, hiszen a tökéletes forma, volumen és szín már adott. A férfi nem látja a sminktetoválást, csak a csábító, mégis elegáns ajkakat!  

Kalcsu Kati mesterkozmetikus Kalcsu Kati mesterkozmetikus, sminktetoválás szakértő, a professzionális sminktetoválás meghonosítója Magyarországon. 1997 óta foglalkozik sminktetoválással, mely idő alatt több ezer nőt varázsolt szebbé. 2001-ben alapította meg a Kalcsu Kati Szépségszalont, amely élen jár a hazai sminktetoválók képzésében valamint a legújabb sminktetováló trendek és technikák kifejlesztésében. Nevükhöz fűződik a szálazott szemöldöktetoválás és a kontúr nélküli szájtetoválás hazai bevezetése.

  Szemhéj: régen határozott, most visszafogott   Az elmúlt évek megszokott szemhéj tetoválását a határozott, vastag és fekete szemhéjtetoválás jellemezte, amilyet csak eseményekre sminkelünk. Napjaink szemhéj trendje sokkal visszafogottabb, szépen megadja a formát, kiemeli, ragyogóvá teszi a szemet, ám nem kelt állandóan, erősen kifestett hatást. Alkalomra, eseményre készülve, ha a szokottnál „erősebb” sminkre van szükség, ceruzával persze meg is lehet erősíteni a szemhéjtetoválást.   Holnap és holnapután   Egy tökéletesen kivitelezett szemöldöktetoválás ma már fel sem tűnik. Az eszközök és módszerek várhatóan tovább tökéletesednek a jövőben és egyre több kozmetikus kezébe kerülhetnének minőségi eszközök. Az új, egyre jobb eredményt garantáló eszközök egyre komolyabb szaktudást is megkövetelnek, de a sminktetoválás területén öt-tízévente van trendforduló, így attól nem kell félnie senkinek, hogy sminktetoválása egyik napról a másikra kimegy a divatból. A sminktetoválás 2-5 évente történő frissítése pedig lehetőséget ad a divat változásainak követésére is.   Kalcsu Kati Szépségszalon www.facebook.com/kalcsukati
 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást