Sminktetoválás – ilyet még nem láttál!

Sminktetoválás – ilyet még nem láttál!

Címlap / Stílus / Arc / Sminktetoválás – ilyet még nem láttál!

Megérkezett a nyár, a strandolás és a nyaralás ideje. Az UV sugárzás valamint a sós vagy klóros víz okozta kiszáradás azonban a sminktetoválás legnagyobb ellenségei. Az alábbi néhány praktikus tanács segít megóvni sminktetoválásunkat, melynek szépsége így sokkal tovább megőrizhető.

A legfontosabb tennivalók sminktetoválás után   „Közvetlenül a sminktetoválás elkészülte után néhány hétig fokozottan ügyelni kell a bőr védelmére. A festék néhány hét alatt beépül, elnyeri végleges árnyalatát és stabilizálódik. A beépülés alatt a sminktetovált területre magas E-vitamin tartalmú zsíros krémek használata javasolt naponta ötször.” – mondta Kalcsu Kati mesterkozmetikus, sminktetoválás szakértő, a Kalcsu Kati Szépségszalon tulajdonosa.   Fontos, hogy az első néhány héten semmiképp ne engedjük kiszáradni, de ne is áztassuk fel a friss sminktetoválást. Zuhanyzáskor érheti víz, de arclemosót ezen a területen még ne használjunk, az uszoda és szauna viszont higiéniai okokból is kerülendő.

A leégés és kiszáradás rengeteget árthat

A sminktetoválás egyik legnagyobb ellensége az UV sugárzás, ami különösen a szemöldöktetoválásra veszélyes. Ha túl nagy dózisban kap UV sugárzást, könnyen elszíneződhet, így a barnás színek vörösödhetnek, a fekete színek kékülhetnek. Ahhoz, hogy elkerüljük ezt a kellemetlen hatást, a szemöldökre mindig 50 faktoros fényvédő krémet használjunk nem csak napozáskor, hanem szoláriumozás közben is. Ajaktetoválás esetén a legfontosabb a mindennapi ajakápoló vagy tápláló szájfény, melynek használata elősegíti a színtartósságot. A közvetlen napsugárzás miatt a bőr kiszáradására is érdemes odafigyelni a nyári vakáció idején. A medencék klóros vize és az erős napsütés együttesen szárítják az ajkakat, ami csökkentheti a szájtetoválás színtartósságát, ami ezáltal akár két-három nyár alatt púderessé, mattá válhat. Ezt megelőzendő napközben ne csak az arc krémezésére fordítsunk gondot, hanem az ajkakra is vigyünk fel fényvédőt. Este zsíros, magas E-vitamin tartalommal rendelkező krémet, ajakápolót használjunk, így sminktetoválásunk ősszel ugyanolyan szép lesz, mint nyár elején volt.  

Kalcsu Kati mesterkozmetikus Kalcsu Kati mesterkozmetikus, sminktetoválás szakértő, a professzionális sminktetoválás meghonosítója Magyarországon. 1997 óta foglalkozik sminktetoválással, mely idő alatt több ezer nőt varázsolt szebbé. 2001-ben alapította meg a Kalcsu Kati Szépségszalont, amely élen jár a hazai sminktetoválók képzésében valamint a legújabb sminktetováló trendek és technikák kifejlesztésében. Nevükhöz fűződik a szálazott szemöldöktetoválás és a kontúr nélküli szájtetoválás hazai bevezetése.

  Frissítsünk, ha fakul – de akár újíthatunk is!   Akkor sem kell megijedni, ha az évek múltán lassan kezd elhalványodni sminktetoválásunk színe. Remek megoldást jelent ilyen esetekre a frissítés, melyet néhány évente amúgy is érdemes elvégeztetni. A sminktetoválás frissítésnek van egy másik óriási előnye: A frissítés alkalmával nem csak az eredeti választható, hanem akár egy teljesen új szín is, valamint a formán is lehet változtatni, ha a kedvünk úgy tartja. A rendszeres frissítéssel sminktetoválásunk mindig tökéletes lesz.   Megéri jobban odafigyelni   A sminktetoválás megóvása érdekében, az eddig sminkelésre fordított idő töredékét érdemes annak ápolására fordítani. Gyakran csak egyetlen mozdulatot jelent, hogy bekenjük a szemöldökünket vagy a szánkat, hogy megelőzzük a leégést és a kiszáradást, amire a legjobban oda kell figyelni. Igazán megéri, hiszen a megfelelően ápolt sminktetoválással hosszú évekig a legszebb arcunkat mutathatjuk.
  Kalcsu Kati Szépségszalon www.facebook.com/kalcsukati  

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást