A sminktermékeid nagy része már kuka! Innen tudhatod, hogy lejártak

A sminktermékeid nagy része már kuka! Innen tudhatod, hogy lejártak

Címlap / Stílus / Arc / A sminktermékeid nagy része már kuka! Innen tudhatod, hogy lejártak

Mikor jár le egy sminktermék?

Ha jobban megnézed a csomagolást, találsz rajta egy „M” betűt egy számmal. Ez mutatja, hány hónapig használható, de ez az idő rövidebb is lehet, ha rendszeresen hagyjuk tűző napon, nagy melegben vagy kupak nélkül a terméket. Ha azt veszed észre, hogy az illata, állaga vagy színe megváltozik, már ne tedd az arcodra. Nézzük, meddig ajánlatos használni az alábbi sminktermékeket.

Szemceruza

A legtöbb szemceruzának relatív hosszú a garanciája, akkor kell lecserélni, mikor már látod, hogy kezd összetöpörödni a fában. Ez ugyanis azt jelenti, hogy a viasz kezd kicsapódni és már nehezen tudod felvinni a megkeményedett heggyel. Ilyenkor már nem ajánlatos használni, főleg a szemkörnyéki érzékeny bőrön, amit nem szabad megfeszíteni.

A szemceruza szavatossága
anneleven/istockphoto.com

Szempillaspirál

Az összes sminktermék közül a leghamarabb a szempillaspirál jár le. Mivel folyamatosan levegő éri a kefét miközben pumpáljuk, könnyen a formulába jutnak a baktériumok. Háromhavonta érdemes újat venni, mert egyrészt nem szeretnénk a baktériumokat a szemünkhöz közeli részre felvinni, másrészt addigra már nem is lesz olyan szépen kenhető az anyag. A szempillaspirált az illata is hamar elárulja: amint érzed, hogy már kissé „savas” szaga van, már ne használd.

Szempillaspirál szavatossági ideje
AndreyCherkasov/istockphoto.com

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást