Sminksuli: 4 trendi tavaszi smink, amit most gyorsan megtanulsz

Sminksuli: 4 trendi tavaszi smink, amit most gyorsan megtanulsz

Címlap / Stílus / Arc / Sminksuli: 4 trendi tavaszi smink, amit most gyorsan megtanulsz

Jelentem én már el is raktam a csizmám és a téli kabátom, úgy döntöttem tavasz van. Ennek örömére beszéljünk kicsit a tavaszi-nyári időszak smink trendjeiről. Rengeteg csodálatos, inspiráló alkotást láthattunk a kifutókon idén is, de természetesen nem mindegyik tartozik a hordható kategóriába. Én minden évben igyekszem bizonyos elemeket kiragadni és úgy átfordítani magamban ezeket az irányzatokat, hogy bevállalhatóak legyenek a vendégeim számára és persze saját magamnak is. Remélem tetszeni fognak nektek és ki is próbáljátok. Csapjunk bele!

Napsütötte meleg árnyalatok

A „bronz istennő” smink újragondolása ez a trend. Nagyon tetszik, hogy idén a szokásos arany, réz és barna árnyalatok mellé bekerült a barack és a rózsaszín is. Ezeket a színeket érdemes szemhéjon vagy rúzs színben megjeleníteni, mivel a pirosítót kiváltja a bronzer.

Arra törekedjetek, hogy ne konkrét formákat és színeket fessetek az arcotokra, minden legyen szépen elsatírozva, mintha az árnyalatok a bőr részei lennének. Ez egy hangulat, ami melegséget, egyensúlyt és magabiztosságot tükröz.

Külön imádom ebben a trendben, hogy a pillákon nincsen festék, szeretek néha „pihenő napokat” tartani. Este sokkal egyszerűbb és kíméletesebb lesz az arctisztítás, mivel nem kell annyira dörzsölni a szemeket. Lássuk én hogyan csinálnám!

Így készítsd el

1. Bőrápolás.

2. Alapozás és korrektorozás.

3. Szemöldök kitöltése – csak finoman!

4. Barackos szemhéjpúder/pirosító/selyempor a szemhéjra – Vidd fel az egész mozgó szemhéjra, majd addig satírozd felfelé, amíg egybeolvad a bőrszíneddel. Maradjon szűk a satír, elég ha csak picit ér feljebb a szín, mint a mélyítő íved. Az alsó szemhéjon a pillák tövénél kezdj, majd finoman satírozd lefelé.

5. Bronzosító púder – lehet matt és fényes is, én matt rúzshoz fényes bronzert választottam. Az arc legmagasabb pontjaira vigyétek fel, ha esetleg kicsit megszaladna, semmi ok a pánikra. Az alapozó ecsettel mindig tudtok utólag is finomítani rajta.

6. Barnás árnyalatú rúzs – nagyon sokan kedvelik a nude matt rúzsokat (én is), annyi veszélyük van, hogy gyakran sápasztanak. Bronzosítóval és barackos szemfestéssel kombinálva viszont biztos a siker.

Képek forrása: kremmania.hu, Pinterest, telegraph.co.uk

Víztiszta csillogás

Korábban már írtam nektek a „wet makeup”-ról, akkor a bőr hidratáltságára fektettem a hangsúlyt. Pontosan tudom, hogy a nők többsége nyáron olajosabbank érzi a bőrét, nem szeretné még olajokkal/fényes krémekkel is kenegetni.

A jó hír, hogy matt bőrtextúra mellett is lehet nedves hatást elérni, ebben segítenek nekünk a szájfények és egyéb vizes csillogást kölcsönző anyagok (pl. MAC – Eye Gloss). Talán már észrevettétek, hogy a matt rúzs mánia után szép lassan kezdenek visszatérni a szájfények. Hallelujah!

Egyszerű a felvitelük, optikailag dúsítják az ajkakat és hidratálnak is. Mi kell még? Hát ezúttal nem csak a szemünkre fogjuk használni – előre szólok, többen is meg fogják kérdezni, mivel csináltátok a szemsminketeket.

Így készítsd el

1. Bőrápolás

Alapozás, korrektorozás és szükség esetén púderezés.

3. Szemöldök kitöltése – továbbra is finoman!

4. Szájfény – Próbáljátok ki a szemhéjatokon is, először furcsa érzés lesz, de nagyon nőies és különleges látvány.

Fontos! Szemhéjpúdert/ceruzát/tust ne tegyetek alá, értelemszerűen el fogja kenni. Én csak szempillaspirált és csillámos „eye glosst” használtam, ami egy professzionális termék és tartósabb, mint a szájfény.

Pasztell és pilla

Ismét visszatérünk a 60-as évek „baba szemeihez”, elővehetjük a fagyi színű szemhéjpúdereket és nemsokára megjelennek az üzletekben az extra, színes szempillaspirálok. Sokan félnek a színektől és inkább maradnak a jól bevált barnáknál, szürkéknél, most hozzájuk szeretnék szólni. Három érvem is van a színes smink mellett:

1. Gyönyörűen ki tudjuk emelni a szemünk színét, ha komplementer színt választunk mellé. Egy példa: Ha neked olivás-sárgászöld szemszíned van és megnézed, hogy ennek mi a komplementer színpárja, látni fogod, hogy lilás-fuksziás árnyalatot érdemes használnod.

2. A legtöbb nőnek nincsen ideje reggel sminkelni, csak feldobnak egy szempillaspirált és rohannak is tovább. A színes spirál az ő mindennapjaikat is feldobhatja.

3. Ha benézünk a gardrób szekrényünkbe, sokan azt tapasztaljuk, hogy a fekete átvette az uralmat. Nincs is ezzel baj, kiegészítőkkel és hozzá illő szemhéjpúderrel pillanatok alatt fel tudjuk dobni a fekete szetteket.

Így készítsd el

1. Bőrápolás.

Alapozás, korrektorozás és szükség esetén púderezés.

3. Szemöldök kitöltése – fontos hogy ne legyen élénk színű a szemöldök, a színes szemsmink mellett túlzás lehet. Inkább szürkésbarnákhoz nyúljatok!

4. Színes szemhéjpúder – Ugyanúgy vidd fel, mint az első sminknél a barackos árnyalatot. Lehet hagyományos fekete spirállal is párosítani, lényeg, hogy találd meg a szemszíned komplementer párját.

5. Szempillaspirál – Ki is hagyhatod a szemhéjpúdert, használhatod a színes spirált önmagában. Sok márkánál lehet már kapni fehér színű, ápoló összetevőkkel dúsított spirált. Én mindig felviszek ebből egy réteget és csak utána térek át a színes változatra. Sokkal élénkebb lesz így a szín!

6. Natúr ajkak – még véletlenül se emeljétek ki az ajkaitokat, nem akarunk átmenni pávába.

Képek forrása: dream-wallpaper.com, nytimes.com, Pinterest, realnameo.pro

Hangsúlyos ajkak

Minden évben és minden időszakban előkerül ez a trend, aminek nagyon örülünk, mert gyors és elegáns. Több nagy márkánál is láttam, hogy az ajkak helyett az arccsontra és a halántékra kerültek erős színek, ami jól mutatott a kifutón, de talán maradjunk a szájfókusznál.

A lényeg az, hogy az arc többi része teljesen natúr legyen. Az alapozó ne legyen agyonpúderezve, a szemöldököt ne rajzoljuk meg túlzottan és a pillák is maradhatnak „pucéron”.

Az élénk rúzsok minden árnyalata szóba jöhet, de a narancssárgával és a lilával vigyázzatok, ezek szép fehér fogak mellett mutatnak jól. Ha optikailag fehéríteni szeretnétek a fogaitokat, akkor keressetek kék fényű rúzsokat.

Először nem igazán értettem, hogyan lehet ezt megállapítani, majd rájöttem, hogy a piros árnyalatok között érzékelhető legjobban a különbség. Teszteljetek a kézfejeteken többféle piros rúzst, látni fogjátok melyik narancsosabb és melyik kékebb.

Így készítsd el

1. Bőrápolás – az ajakbalzsam ki ne maradjon!

2. Alapozás, korrektorozás és szükség esetén púderezés – Élénk rúzsokhoz tökéletes bőrkép kell, legyetek alaposak, tűnjön el minden apró hiba és bőrpír.

3. Szemöldök kitöltése – mehet picit bátrabban, mint a többi sminknél, de maradjon természetes

4. Szájkontúr ceruza – a rúzs színével tökéletesen egyezzen meg. Tipp: kisebb részletekben húzzátok meg a vonalat, egy mozdulatból a leggyakorlottabbaknak sem megy. Én mindig kijelölöm a középső részeket és a szájcsücsköket(a jobb felső képen láthatjátok:

5. Erősen pigmentált rúzs – ha rászántátok az időt a kontúrozásra, akkor a forma kitöltése már gyerekjáték. Amit én használtam: MAC Pro Longwear Lip Pencil – What a blast + MAC Lipstick – Morange

Képek forrása: spiceee. net, beautylish.com, elleuk.com, harpersbazaar.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást