Sminkelj tökéletes szemöldököt 5 lépésben!

Sminkelj tökéletes szemöldököt 5 lépésben!

Címlap / Stílus / Arc / Sminkelj tökéletes szemöldököt 5 lépésben!

A szemöldök az arcod egyik legfontosabb pontja, ami hatással van az egész megjelenésedre. Ha a természet nem áldott meg tökéletes formával és dús szálakkal, akkor se keseredj el, mert pár perc alatt rögtönözhetsz magadnak csodás szemöldököt. A legközelebbi sminkelésnél ne csak a szemfestésre helyezd a hangsúlyt, hanem próbáld ki ezt az 5 egyszerű lépést a tökéletes szemöldökért!

Alapozás

Alapozd le a szemöldököd teljes területét. Erre jobban fog tapadni a smink, mintha csak a bőrödre vinnéd fel.

Alsó kontúr

Egy színben passzoló, jól kihegyezett szemöldökceruzával először az alsó kontúrvonalat húzd meg. Inkább legyen egy kicsit „füstös”, mint túl éles, mert az előbbin könnyebben tudsz majd javítani.

Felső kontúr

A felső kontúr ne legyen túl határozott, mert az természetellenes hatást kelthet. Inkább csak pótold ki vele azokat a helyeket, ahol hiányosak a saját szálak, illetve javítsd a formát, ahol szükséges.

Színezés

Ha a kontúrokkal kész vagy, válassz egy matt barna szemhéjpúdert vagy szemöldökport, és egy ferde ecset segítségével színezd be a szabadon maradt középső részt.

Korrektor

Végső lépésként egy korrektor ecsettel és némi festékkel menj végig az alsó kontúr mentén. Ezzel a mozdulattal elvégezheted a forma végső korrekcióját és az utolsó simításokat.

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!