Stílus / Arc

A sminkelés 8 aranyszabálya

Ha igazán profin szeretnél bánni a sminkecsettel, ezernyi – egymásnak gyakran ellentmondó – tipp lehet a segítségedre. Kiválasztottuk a nyolc legfontosabbat, hogy ne kelljen annyit próbálkoznod és keresgélned!

Mit szeretsz magadon?

A szakértők gyakran mondják, hogy sminkenként egy területet érdemes hangsúlyoznod, magyarán ne legyen élénk egyszerre a szemed és a szád. De mi a helyzet akkor, ha általában az ajkadat szereted előtérbe helyezni, de éppen füstös szemre vágysz?

A képlet egyszerű: ragaszkodj a kedvenc sémádhoz, és annak mintájára formáld a tanácsokban foglaltakat!

Az előbbi esetben például a füstös szem feketéjét cseréld barackra és középbarnára, így bátran tündökölhetsz élénk ajkakkal.

Az önbizalom a legfontosabb

Szinte bárkin bármilyen árnyalat jól mutathat, ha természetes eleganciával viseli azt. Ha nagyon nőcis vagy, akkor előfordulhat, hogy a vörös rúzs viselése meg sem kottyan.

Más viszont úgy érezheti, mintha ezernyi reflektor irányulna miatta az arcára.

A trendek és a külső nyomás miatt nem érdemes kísérletezni! Amennyiben kedved támad kipróbálni egy extravagáns sminket, először a lakás rejtekében tedd meg. Feszengve lépnél ki benne az ajtón? Inkább mosd le, ez így nem a te arcod!

Az ápolás mindennek az alapja

Hiába használsz magas fedésű alapozót és csodakorrektort, ha alatta nem egészséges bőr lapul.

Mindig szánj időt az arctisztításra és a hidratálásra, mert a pattanások, a vörös foltok, a hámlás, illetve a zsíros vagy a száraz bőrtípusból adódó problémák nagyban csökkenthetőek a megfelelően kiválasztott készítményekkel!

Súlyos problémák esetén bőrgyógyász segíthet.

A szemöldök keretet ad

Az ideális szemöldökforma és –vastagság még smink nélkül is csodát tesz az arcoddal.

Nagyon fontos, hogy ha sikerült megtalálni a tökéletes alakot, hetente kétszer szakíts időt a megzabolázására, hiszen szedés híján hamar búcsút inthetsz a műnek.

Ha nem vagy biztos benne, milyen szemöldök állna a legjobban, bátran kérd kozmetikus tanácsát!

Kísérletezz!

„Ez a szín jól állna nekem?” – kérdezed a barátnődtől, az eladótól a drogériában, és legfőképp saját magadtól.

A válasz csak akkor tuti biztos, ha kipróbálod! Bátran lépj ki a komfortzónádból néha, mert lehet, hogy olyan sminkkel is jól érzed magad, amiről nem is gondoltad volna!

A teszter termékekkel viszont óvatosan bánj, mert valóságos baktériumtanya élhet a csomagolásban.

Az eszközök sokat számítanak

Nincs pénzed a legdrágább ecsetkészletre? Nem az ár a lényeg! Bárki megtalálhatja a pénztárcájának megfelelő szettet, amelynek egyetlen darabja kétszáz vagy akár húszezer forint is lehet.

A szépségblogok rengeteget segítenek benne, hogy megleld a minden szempontból megfelelő együttest!

A kínálat elképesztő, csak szét kell nézned. A gyártók még azokra is külön figyelnek, akik nem szeretnének állati szőrből készült terméket használni.

Ne vegyél meg mindent!

Ugye, milyen cuki a kedvenc márkád legújabb kollekciója? Rúzsok, szájfények, körömlakkok, pirosítók, szemceruzák…

Legszívesebben hazavinnéd mindet? Ne tedd, mert utólag megbánod majd!

Érkezz felkészülten az üzletbe – legyen az klasszikus bolt vagy akár webáruház –, tájékozódj előre, mik az új árucikkek, így kevésbé áll majd fenn az impulzusvásárlás esélye.

A kritika hasznos lehet

Van, amikor fáj, és van, amikor alaptalan – de a visszajelzés mégiscsak életünk egyik mozgatórugója.

Mindig tanulunk valami újat, s ez a sminkelésre is igaz. Hallgasd meg, mit mondanak mások a tudományodról, aztán dönts, mennyire veszed komolyan!

Ha például mindig csak a szemed fested ki, a szádról pedig „úgyis leeszem” címszóval megfeledkezel, igenis igaza van annak, aki tartós rúzst ajánl a figyelmedbe.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást