Shellac és szemhéjtus házilag – A legjobb DIY sminktrükkök

Shellac és szemhéjtus házilag – A legjobb DIY sminktrükkök

Címlap / Stílus / Arc / Shellac és szemhéjtus házilag – A legjobb DIY sminktrükkök

A te sminkes dobozkádban mi lapul? És azt tudod, hogy mi lapulhatna? Kicsit körbenéztünk a neten, és találtunk néhány pofonegyszerű, meg pár  kissé bonyolultabb DIY sminktrükköt, ami szerintünk neked is tetszeni fog.

Széjfény a teltebb ajkakért

Ha egy kicsit teltebb, szexibb ajkakat szeretnél, de a természetesség határán belül maradnál, akkor az orvosi szike helyett érdemesebb az ajakdúsító rúzsokat és szájfényeket bevetni.

Ilyet otthon is könnyen készíthetsz: keverj a szájfényedbe egy csepp borsmentaolajat.

A borsmenta enyhe vérbőséget okoz, amitől az ajkaid picit megduzzadnak.

Természetesen ezt a trükköt csak akkor használd, ha nincs semmiféle túlérzékenységed.

Szemhéjtus

Én alapvetően szemceruzát használok, de van pár smink, amit jobb tusvonallal elkészíteni. Ehhez azonban nem érdemes beszerezni egy szemhéjtust, mert csak beszáradna a következő használatig.

Ezt a trükköt viszont be lehet vetni hasonló esetben: fogj egy kihegyezett szemceruzát, és tartsd egy öngyújtó lángjába néhány másodpercig.

Hagyd hűlni körülbelül 15 másodpercig, és már használhatod is! Sokkal zselésebb, krémesebb lesz az állaga, és gyönyörű tusvonalat húzhatsz vele.

DIY zselés lakk

Az Amazonon vagy az Etsyn keresgélve komplett gél lakk készítő szetteket találsz, amikkel te magad is elkészítheted a saját lakkodat. A lényeg tulajdonképpen az előkészületekben van: formázd a körmeidet a megfelelő fazonra, majd alkohollal tisztítsd meg őket.

A lakk a zsírmentes felületen tapad a legjobban. Ekkor vidd fel az alapozó gél lakkot, és szárítsd a körmeidet az UV-lámpa alatt, a használati utasításban megadott ideig. A következő lépés már a színes lakk felvitele, majd ennek szárítása a lámpa alatt. Érdemes a lakkot 2-3 rétegben felvinni a neten található beszámolók szerint.

Francia manikűr

Néhány évvel ez előtt nagy divatja volt a szilikon karkötőknek, és biztos, hogy ha kicsit körbenézel otthon, akkor te is találsz elfekvőben egyet-egyet.

Ezeket remekül használhatod arra, hogy francia lakkot készíts.

Tedd a szilikon pántot a körmödre a megfelelő magasságban, majd a többi ujjadat beleakasztva tartsd feszesen. A másik kezeddel vidd fel a lakkot a körmödre, oda, ahol nem takarja a szilikon, majd óvatosan emeld le a karkötőt.

Kész is a tökéletes félhold!

3D rúzs

A 3D rúzsok a legújabb trendek közé tartoznak.

Lényegük, hogy a speciális pigmentációnak köszönhetően teltebbnek, dúsabbnak mutatják az ajkaidat.

Ezt a hatást azonban egy egyszerű trükkel is elérheted: fogj egy világos színű szemhéjpúdert, amit már nem használsz, és tedd a fagyasztóba.

Vidd fel a kiválasztott rúzst az ajkaidra, majd fogd a megfagyott szemhéjpúdert, és ennek a tetejét is színezd meg a rúzsoddal.

Ez után dörzsöld meg a púdert óvatosan az ujjaddal, és ütögesd a szemcséket az ajkaidra. A hatás szikrázó és telt lesz.

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!