3 semmibe sem kerülő ötlet, ha idén újrahangolnád a lakásodat

3 semmibe sem kerülő ötlet, ha idén újrahangolnád a lakásodat

Címlap / Otthon / Dekor / 3 semmibe sem kerülő ötlet, ha idén újrahangolnád a lakásodat

Ha egy kicsit is hasonlítasz hozzám, akkor te sem bírod ki, hogy időről időre ne rendezd át a lakást, mert szükséged van a megújuló környezetre. Komolyabb lakásfelújításba kezdeni azonban idő- és pénzigényes feladat, hosszú évek tapasztalata viszont azt mondatja velem, hogy ezek a trükkök is meghozzák azt az elégedettséget, amit a lakás átrendezéséből szereznék, és még csak nem is kerülnek semmibe.

Told át a bútorokat!

Amilyen egyszerűnek hangzik, olyan nagy hatással lesz! A bútorok elrendezése kardinális kérdés, és sokszor bármennyit sakkozunk is, a valóban ideális kiosztás csak lakva ismerszik meg. Szóval csavard fel a szőnyeget, gyűrd fel az ingujjadat, és ess neki!

Gondold végig, hogy mi az a néhány dolog, aminek TÉNYLEG fix helye van és nem mozdítható, a többieket pedig kezd el szépen körbetologatni a helyiségben. Izzasztó kis gyakorlat, de tényleg megéri kipróbálni, mert sokszor csak élőben látja az ember, hogy mi válik be. Különösen sokat jelent ez a változás egy többfunkciós szobában – mi például már két éve éltünk a lakásunkban, mire a nappali-konyha-étkező tökéletes elosztását megtaláltuk. Most nem csak sokkal tágasabb lett minden, de könnyebb így a beszélgetés, hangulatosabb az étkezés, és egyáltalán, jobb érzés a kanapén ülni. Szóval rendezz, tologass, ücsörögj, aztán kezd elölről az egészet, és ismételd addig, amíg nem leszel teljesen elégedett az eredménnyel!

 

 

 

Egyik szobából a másikba

Egy szép tárgy, egy dísz vagy egy textília az egész helyiség hangulatát megváltoztatja. Biztosan sok olyasmi van a lakásban, amit imádtál, amikor megvettél, öröm töltött el, ahányszor csak ránéztél, azóta viszont veszített valamit a bájából. Itt az ideje, hogy ezek a holmik új helyre kerüljenek!

Járd végig a lakást helyiségről helyiségre, és variáld meg kicsit a dolgokat: cseréld ki a nappaliban lévő és a hálószobai függönyöket, vidd át a dolgozóból a kanapé mellé az állólámpát, akassz másik helyre egy festményt vagy tedd a fürdőbe az előszobai szőnyeget!

Az új helyen a megszokott tárgyaid új életre kelnek, és megint ugyanolyan örömmel nézhetsz majd rájuk. Kísérletezz bátran, egyedül a növények átrendezésével érdemes óvatosnak lenni, itt ugyanis egyáltalán nem mindegy, mennyi fényt kapnak, és a szoba egyik végéből másikba való költöztetés is megviselhet néhány érzékenyebb zöldet.

 

 

 

Rámolj ki!

Hogy mennyi energiát szívnak el tőlünk az apró, polcokon hányódó kis ketyerék, az csak akkor válik világossá, amikor megszabadulsz tőlük. Rámold ki a fiókokat, szekrényeket, pakold le az összes polcot, és komolyan gondolkozz el rajta, hogy mi az, amit érdemes megtartani, és mi az, amit nem. Ha valamire nincs szükséged, akkor az állapotától függően menjen a szemétbe vagy adományba (de persze el is adhatod, ha az így befolyó pénz plusz motivációt jelent a pakoláshoz), amit pedig megtartasz, azt rendezd el úgy, hogy tényleg öröm legyen ránézni!

Ha csak a legkiválóbbak maradnak, akkor lehetnek szem előtt a ruhák, a törülközők is, amire pedig nem nézel szívesen, arra nagy valószínűséggel igazán szükséged sincs, hiszen úgysem fogod elővenni és használni. Külön jó pont, hogy ha kevesebb a lom, rendet rakni és takarítani is sokkal könnyebb lesz, márpedig akárhogy rendezgetjük, alakítgatjuk is, mégis a tiszta lakás az igazán szép lakás.

 

 

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást