Otthon / Dekor

3 semmibe sem kerülő ötlet, ha idén újrahangolnád a lakásodat

Ha egy kicsit is hasonlítasz hozzám, akkor te sem bírod ki, hogy időről időre ne rendezd át a lakást, mert szükséged van a megújuló környezetre. Komolyabb lakásfelújításba kezdeni azonban idő- és pénzigényes feladat, hosszú évek tapasztalata viszont azt mondatja velem, hogy ezek a trükkök is meghozzák azt az elégedettséget, amit a lakás átrendezéséből szereznék, és még csak nem is kerülnek semmibe.

Told át a bútorokat!

Amilyen egyszerűnek hangzik, olyan nagy hatással lesz! A bútorok elrendezése kardinális kérdés, és sokszor bármennyit sakkozunk is, a valóban ideális kiosztás csak lakva ismerszik meg. Szóval csavard fel a szőnyeget, gyűrd fel az ingujjadat, és ess neki!

Gondold végig, hogy mi az a néhány dolog, aminek TÉNYLEG fix helye van és nem mozdítható, a többieket pedig kezd el szépen körbetologatni a helyiségben. Izzasztó kis gyakorlat, de tényleg megéri kipróbálni, mert sokszor csak élőben látja az ember, hogy mi válik be. Különösen sokat jelent ez a változás egy többfunkciós szobában – mi például már két éve éltünk a lakásunkban, mire a nappali-konyha-étkező tökéletes elosztását megtaláltuk. Most nem csak sokkal tágasabb lett minden, de könnyebb így a beszélgetés, hangulatosabb az étkezés, és egyáltalán, jobb érzés a kanapén ülni. Szóval rendezz, tologass, ücsörögj, aztán kezd elölről az egészet, és ismételd addig, amíg nem leszel teljesen elégedett az eredménnyel!

 

 

 

Egyik szobából a másikba

Egy szép tárgy, egy dísz vagy egy textília az egész helyiség hangulatát megváltoztatja. Biztosan sok olyasmi van a lakásban, amit imádtál, amikor megvettél, öröm töltött el, ahányszor csak ránéztél, azóta viszont veszített valamit a bájából. Itt az ideje, hogy ezek a holmik új helyre kerüljenek!

Járd végig a lakást helyiségről helyiségre, és variáld meg kicsit a dolgokat: cseréld ki a nappaliban lévő és a hálószobai függönyöket, vidd át a dolgozóból a kanapé mellé az állólámpát, akassz másik helyre egy festményt vagy tedd a fürdőbe az előszobai szőnyeget!

Az új helyen a megszokott tárgyaid új életre kelnek, és megint ugyanolyan örömmel nézhetsz majd rájuk. Kísérletezz bátran, egyedül a növények átrendezésével érdemes óvatosnak lenni, itt ugyanis egyáltalán nem mindegy, mennyi fényt kapnak, és a szoba egyik végéből másikba való költöztetés is megviselhet néhány érzékenyebb zöldet.

Olvastad már?  5 ok, amiért a gazdagság valójában teher, a tudomány szerint

 

 

 

Rámolj ki!

Hogy mennyi energiát szívnak el tőlünk az apró, polcokon hányódó kis ketyerék, az csak akkor válik világossá, amikor megszabadulsz tőlük. Rámold ki a fiókokat, szekrényeket, pakold le az összes polcot, és komolyan gondolkozz el rajta, hogy mi az, amit érdemes megtartani, és mi az, amit nem. Ha valamire nincs szükséged, akkor az állapotától függően menjen a szemétbe vagy adományba (de persze el is adhatod, ha az így befolyó pénz plusz motivációt jelent a pakoláshoz), amit pedig megtartasz, azt rendezd el úgy, hogy tényleg öröm legyen ránézni!

Ha csak a legkiválóbbak maradnak, akkor lehetnek szem előtt a ruhák, a törülközők is, amire pedig nem nézel szívesen, arra nagy valószínűséggel igazán szükséged sincs, hiszen úgysem fogod elővenni és használni. Külön jó pont, hogy ha kevesebb a lom, rendet rakni és takarítani is sokkal könnyebb lesz, márpedig akárhogy rendezgetjük, alakítgatjuk is, mégis a tiszta lakás az igazán szép lakás.

 

 

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást