Miért nem randizunk elvált apával? Amiért esélyt kell adni neki

Miért nem randizunk elvált apával? Amiért esélyt kell adni neki

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Miért nem randizunk elvált apával? Amiért esélyt kell adni neki / 2. oldal

Pedig az egyedülálló apákkal semmi baj nincsen – nyugodtan emeljük rájuk a tekintetünket, talán másodjára már észrevesszük azt, ami igazán lényeges, és a szemnek láthatatlan. Hozzáteszem, ehhez értő tekintet szükségeltetik, ami nem a szingli, gyermektelen létet hirdető hurrá optimista, photoshoppolt képeken akad meg, hanem valódi, retusálatlan életképeken.

A gyermeküket egyedül nevelő apák ugyanúgy esélyt érdemelnének, ideje tehát tágítani a horizontot és felhagyni a bevésődött, elavult, előítéleten nyugvó normáinkkal!

Mire készülj, ha elvált apával randizol?

Az elvált apának tényleg rengeteg nyűgje van, azt is mondhatjuk történelme. Lakásod ajtajához óriási jelképes csomaggal érkezik, amiben ott van a válása története, ami ugyanúgy hozzátartozik, meg kell hallgatnod, ha akarod, ha nem. Egyszer. Aztán a csomagban ott vannak a gyerekei, akik feltétel nélküli elsőbbséget élveznek, mindig, mindennel szemben.

Azt kell tudomásul venni, hogy nem mindig te leszel a legfontosabb neki. Akkor legalábbis biztos nem, amikor a gyerekei vele vannak, mert olyankor jó eséllyel rájuk több figyelem irányul majd. Két út áll előtted: vagy féltékeny leszel a gyerekeire, vagy elfogadod a helyzetet, és megpróbálod jól érezni magad velük. Fokozatosan ráébredsz majd, hogy minél jobb apa, minél inkább figyel a gyerekeire, te annál inkább beleszeretsz. Az, hogy nem te vagy az első az életében, tulajdonképpen jó hír, mert ez bizonyítja azt is, hogy milyen remek apukája lenne a ti közös gyerekeiteknek.

Ha bevállalod az elvált férfit minden karcolásával, repedésével és horpadásával együtt, akkor a gyerekeit is el kell fogadnod, ők nem riválisok, nem feladatod, hogy megküzdj velük, és ne akarj az anyjuk lenni. Ne akarj rögtön a legjobb barátjuk sem lenni, nem szabad semmit sem erőltetni vagy siettetni. Meglehet, hogy először nem kedvelnek majd, sőt akár ellenségesek is lehetnek veled, ezt ne vedd magadra, még akkor sem, ha egyértelműen ellened irányulnak a negatív érzések. Igazából nem rád, hanem a válásra haragszanak.

Az elvált férfi azonban ne tekintsen non stop rendelkezésre álló dadusnak, főleg ne az apás hétvégékre szervezze a randikat veled. Ne várja el tőled, hogy a konyha és a nappali között töltsd el a teljes vasárnapot, tejbegrízes edénnyel a kezedben. Ez a férfi még nem nőtt fel az egyedülálló apa szerepéhez. Nagyfokú érzelmi intelligenciával, toleranciával, érzelmi érettséggel, szerető törődéssel csodákra leszel képes. Fontos, hogy világosan kifejezd elvárásaidat vele szemben és figyelj az intő jelekre.

Az elvált apa státusz nem stigma, vagy fertőző betegség, amitől óvakodnod kellene. Ha végérvényesen eldöntöd, hogy a sok csillogó, sértetlen, garanciális áru közül mégis csak őt választod mindennel együtt, meghálálja a törődést és nemsokára újra régi fényében csillog majd. Lehet, hogy eredetileg nem ilyen kapcsolatot írnál az álomlistádra, de ha szembejön veled, és megtalálod benne a boldogságodat, akkor miért szaladnál el előle?

Oldalak: 1 2

»

1 hozzászólás

 • Mana
  2021.07.17., 14:01

  Tipikus női írás, ellentmondó és naív…
  Egy csomó feltételezést gondol ki milyen egy elvált apa, ami mögött nincs garancia, mert egyáltalán nem biztos hogy eljut egy elvált és gyerekkel rendelkező ember oda, ami egy stabil párkapcsolathoz kell. Az embert ismerd meg, és ne vetítsd ki rá azt hogy szerinted milyen.
  “Fogadd el a problémákat vele…és minden szuper lesz.”
  “Nagyfokú érzelmi intelligenciával, toleranciával, érzelmi érettséggel, szerető törődéssel csodákra leszel képes.” Hagyjuk már a megmentő nő szerepet, nagyon sok energiát elszív és a vége kudarc. Egy férfi sem akarja hogy megmentsék, mert neki jó úgy ahogy van. Ha nem lenne jó, ő változtatna magán. Ez megint az hogy kivetíti a saját gondolatait a másikra, és azt hiszi tényleg olyan.

  Válasz

Írj egy hozzászólást