Segítség, beleszerettem a főnökömbe!

Segítség, beleszerettem a főnökömbe!

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Segítség, beleszerettem a főnökömbe!

Mindenki ismeri a mondást, miszerint házinyúlra nem lövünk. Igen ám, de mi van akkor, ha nem tudsz parancsolni az érzelmeidnek és mégis megszeged a szabályt? Ráadásul szerelmed tárgya a főnököd?

Vonzalmak ébrednek

Gondolj csak bele! Az életünk javarészét a munkahelyünkön töltjük, így nem csoda, ha előbb-utóbb vonzalom ébred az ellenkező nemű kollégák között. Nap mint nap ugyanazokkal az emberekkel töltesz összezárva hosszú órákat közös célért dolgozva. A munkafeladatok során óhatatlanul is személyes kapcsolatokat alakítasz ki férfikollégáiddal is, több év elteltével pedig már olyanok lesztek, mint egy nagy család. Így egyáltalán nem meglepő, hogy ebben a közegben felforrósodik a levegő férfi és nő között, legtöbbször szexuális értelemben. Ám vannak esetek, amikor ennél jóval több történik és nem csupán egy szimpla, íróasztalon megejtett munkahelyi szex lesz a dologból.

Szerelmek is ébrednek

Néha bizony nem lehet elkerülni, hogy belehabarodj valamelyik sármos, egyedülálló kollégádba. Vagy házas kollégádba, ami már bonyolultabb eset. Viszont abban megegyezhetünk, hogy a jéghegy csúcsa, amikor a főnököd iránt kezdesz gyengéd érzéseket táplálni. A legrizikósabb helyzet, hiszen komoly következményei lehetnek, ha lebuktok a kollégák előtt. Számíthatsz rá, hogy miután lelepleződött a titok, valószínűleg a szájukra fognak venni a többiek, sajnos rosszindulatú és gúnyos megjegyzésektől nem mentesen.

Nagy eséllyel irigykedni is fognak, amiért elnyerted a főnök kegyeit és rögtön rád ragasztják a munkahelyi kedvezményezett bélyegét. 

Ezáltal kellemetlen helyzetbe kerülhetsz, mert szembesülnöd kell a főnökről és rólad szóló pletykákkal és nem tudhatod pontosan, hogy az ebédszünetben éppen rólatok pusmognak-e a kollégák. Ha pedig már a kezdetektől fogva, nyíltan felvállaljátok, hogy egymásba szerettetek, készülj fel rá, hogy szerzel magadnak néhány irigyet és még az is előfordulhat, hogy páran, akikkel eddig jóban voltál, hirtelen ellened fordulnak. Nem kaphatsz fizetésemelést vagy egy magasabb pozíciót a becsületesen és jól végzett munkádért, mert a többiek rögtön arra fognak gondolni, hogy szó sem lehet a dicséretes teljesítményedről, biztosan csak a főnök kegyeltje vagy. A folyamatos fúrkálódás és gonoszkodás pedig egy idő után oda vezethet, hogy összeroppansz a nagy nyomás miatt és el kell hagynod a munkahelyedet.

Vajon megéri?

Sajnos akkor sem vagy jobb helyzetben, ha időközben véget ér a románc a főnököddel, hiszen rémesen kínos és fájdalmas dolog lesz szembesülnöd a szakításotokról szóló pletykákkal, ráadásul még az exedet is látnod kell a hét öt munkanapján. Sajnos tény és a statisztikák is alátámasztják, hogy az esetek döntő többségében a főnököd az, aki maradhat a biztos pozíciójában és neked kell távoznod a munkahelyedről.

Milyen okok húzodnak meg a háttérben?

Sokféle motiváció állhat a főnökkel való szerelmi viszony létrejöttének hátterében. Akadnak, akiknél szó sincs érzelmekről, pusztán a magasabb pozícióba kerülés miatt bonyolódnak kapcsolatba a felettesükkel. A főnök pedig ki is használja a helyzetet, a bizonytalan lábakon álló férfiasságának megerősítésére. Viszont általánosságban elmondható, hogy akármilyen ok álljon a háttérben, a munkhelyi románcok sosem maradnak következmények nélkül. Mindenkinek saját magának kell mérlegelnie a helyzetet, hogy megéri-e vagy sem. A dolog kimenetele kétesélyes, végződhet rosszul is, de ne feledjük, hogy születtek már jól működő, boldog párkapcsolatok főnök-beosztott viszonyokból.
 

VIDEO A legnyugodtabb kutyafajták

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást