Így segít a kineziológia testi, lelki és tanulási problémáinkon

Így segít a kineziológia testi, lelki és tanulási problémáinkon

Címlap / Életmód / Egészség / Így segít a kineziológia testi, lelki és tanulási problémáinkon

Tudjuk, hogy a mozgás nemcsak a lelki állapotunkat befolyásolja pozitívan, hanem a gondolkodásunkra is, hiszen test, lélek és szellem egységben van. A test és az agy folyamatosan kommunikál egymással. A hatások, amelyek nap mint nap érnek minket, hatnak a lelkünkre és testünk működésére is, aminek akár betegség is lehet a következménye. Cikkünk arról szól, hogyan állítja le a kineziológia az ártalmas folyamatokat.

Energia és információ

A kineziológia a kínai energiaelméletből indul ki. Eszerint testünket energiacsatornák hálózzák be, amelyeket meridiánoknak is nevezünk. Ezekben a csatornákban életet serkentő erő áramlik. 

Ha ez az erő akadálytalanul folyhat, akkor a szervezet egyensúlyban van, és ez abban nyilvánul meg, hogy egészségesek vagyunk, jó a közérzetünk, testi és szellemi teljesítőképességünk megfelelő

Az energiát és információt továbbító meridiánok léte műszerekkel kimutatható, például elektromos bőrellenállás-mérővel.

Energiablokkok

Energiablokk keletkezik, ha az információáramlást valami megszakítja. Ilyenkor téves idegi kapcsolatok jönnek létre, amelyek másokhoz képest kevésbé hatékonyak.

Az agynak problémái támadnak, ezért nem tud elég jól kommunikálni a testtel. Ilyenkor képtelenek vagyunk nyugodtan gondolkodni és cselekedni.
Emiatt életünk minősége megváltozhat, és megbetegedhetünk. A következő oldalon lesz erre példa.

A lélek hatása a testre

Sokféle hatás ér minket nap mint nap. Ezek nemcsak a hangulatunkat, hanem a testünk működését is megváltoztatják

Néha elég egy rosszindulatú vagy félreértelmezett szó, hogy megváltozzon a gondolkodásunk önmagunkról, és emiatt például napokig fülzúgás kínozzon minket. A fülünkben ilyenkor energiablokk jön létre
A jobb fülben van a blokk, ha jobb felől érkezett a sértés, és a bal fülben van, ha balról. Ha valaki nem viszonozza a szeretetünket, azt a szívünkben érezzük, vagy például a vércukorszintünk emelkedik meg, mert a testünk így pótolja számunkra az „édes érzést”.

Testi stressz

Az előbb a lelki stresszről szóltunk. Most nézzük meg, mi okozhat még stresszt. A testi stressz akkor keletkezik, amikor az anyagcserénket sok étellel terheljük meg.

De ennek is megvan a lelki oka, hiszen nem véletlen, hogy valaki az evésben örömét leli. 

Minden testi problémának lelki eredetű oka van. A zaj, a mérgező anyagok, a magas vagy az alacsony hőmérséklet is létrehozhatják a testi stresszt.

Pozitív stressz

A pozitív stressz is okozhat blokkot. Amikor például valakit a munkahelyén előléptetnek, az öröm mellett érezhet szorongást, bosszúságot is a hirtelen jött felelősségtől. 

Olyankor is felléphet stressz, amikor egy iskolát elvégzünk, és még nem tudjuk, merre induljunk tovább, vagy már tudjuk az irányt, de hamarosan új helyzetbe kerülünk, és ezért szorongunk.
A lélek szintjén megélt érzések a test szintjén változásokat indítanak el. A kineziológia eszközeinek segítségével a blokkok oldhatók.

Tanulási nehézségek

Agyunk akkor a legfogékonyabb, amikor ellazult állapotban vagyunk, és időnként szünetet tartunk. Hátráltatják a tanulást a túl nagy elvárások, a stressz és a teljesítménykényszer. 
A tanulási zavar az esetek többségében nem orvosi, hanem energetikai probléma. Az információk valahol elakadnak, blokkolódnak az energiacsatornában. 
A gyerek például nem fogja fel a tanár utasításait, rosszul másol le valamit, vagy mást olvas fel, mint ami le van írva. Blokkolt viselkedésforma alakul ki, és a kezdeti nehézséghez újabbak társulnak.  
Az agy blokkjai megmutatkoznak a mozdulatokban és a testtartásban: a gyerek mozgása koordinálatlannak, görcsösnek látszik. Ez vonatkozhat a járására, a ceruzafogására is. 
Ha azonban az agy blokkjai feloldódnak, bekövetkezik az ellazulás, és nemcsak az izmok, hanem a szellem működése is javul.
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást