Sajttorta Bajleyssel és csokoládéval

Sajttorta Bajleyssel és csokoládéval

Címlap / Életmód / Receptek / Sajttorta Bajleyssel és csokoládéval

A krémlikőr teszi ezt a sajttortát ennyire ünnepélyessé. A tetejére és a krémbe reszelt csokoládé is kerül.

Hozzávalók:

– 100g vaj
– 250g zúzott kakaós keksz
– 600g Philadelphia krémsajt
– 25ml Baileys likőr
– 100g porcukor
– 300ml tejszín, tejszínhab
– 100g reszelt csokoládé

Díszítéshez:
– 200ml tejszín, tejszínhab
– kakaópor

Elkészítés:

1. Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben és adjuk hozzá a zúzott kekszet. Jól keverjük össze, amíg a keksz fel nem szívja a vajat.

2. Vegyük le a tűzről és egyenletesen oszlassuk el egy közepes tortaforma alján (18 cm átmérőjű). Nyomjuk meg egy kanállal, hogy kompaktabb legyen. Helyezzük hűtőszekrénybe és hűtsük egy órán keresztül.

3. Közben készítsük el a tölteléket. Enyhén keverjük át a krémsajtot, majd verjük fel egy külön edényben a Bailey’s-t a porcukorral. Keverjük hozzá a sajtot és a felvert tejszínt, majd a reszelt csokoládét. Keverjük simává és egyenletesen kenjük rá a kekszre.

4. Tegyük hűtőszekrénybe és hagyjuk legalább 2 órát, hogy összeérjenek a komponensek. Tálalásnál vegyük le a tortaforma oldalát, díszítsük tejszínhabbal és kakaóporral

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!