5 saját készítésű, vintage dekoráció a fürdőbe: imádni fogod

5 saját készítésű, vintage dekoráció a fürdőbe: imádni fogod

Címlap / Otthon / Dekor / 5 saját készítésű, vintage dekoráció a fürdőbe: imádni fogod

A vintage stílusban az a jó, hogy akár az egészen apró helyiségeket is feldobhatod vele, mert a bájos, apró kiegészítők kis helyeken is jól mutatnak. Az alábbi dekorációk némelyike még a helynyerésben is segíthet a fürdőszobában, ráadásul az alapanyagokat akár aukciós oldalakon, bolhapiacokon, kis szerencsével pedig egy lomtalanításkor is beszerezheted.

Méltó hely a törülközőknek

Ilyen közepes méretű ládákat fillérekért szerezhetsz be, egy alapos lecsiszolás után pedig csak festésre és lakkozásra van szükség.

Használhatsz természetesen bolti festéket is, de az avittas, vintage hatás elérése érdekében egy rész ecetet, egy rész kávét és egy rész acálforgácsot is áztathatsz egy éjszakán át, majd ezzel a keverékkel is lekenheted a kezeletlen, lecsiszolt fát, mielőtt lelakkozod.

A dobozokat felfúrhatod a falra, de ilyen szép, kovácsolt vas virágládát tartó állványokra is felteheted őket.

 

Még több fényt

Egy fürdőszobában különösen nagy hangsúlyt kap a világítás, a gyertya pedig kifejezetten hangulatos lehet egy habfürdő mellé, főleg, ha ilyen rusztikus kis mécsesekből sugárzik.

A kampókat egy méretre vágott, festett léc darabjaiba csavard, majd ezeket rögzítsd a falon.

A befőttesüvegek tetejét oldalt szúrd át, majd ezeken a lyukakon fűzd át a lánc első és utolsó szemét, tegyél gyertyát a befőttesüvegbe, és csavard vissza a tetőt.

A fedőre egyébként középen is érdemes egy kis lyukat ütni, így nem csak egyszerűbb lesz meggyújtani a gyertyát, de az égés közben elég oxigént is kap majd.

 

Virágmintás padló

Főleg régi, polgári lakásokban fordul elő, hogy a fürdőszoba utólag lett kialakítva, és esetleg emiatt nem járólap, hanem fa parketta van a padlón.

Ebben az esetben érdemes legalább egy kis területen – mondjuk a mosdókagyló előtt – meghagyni az eredeti, meleg burkolatot, és decoupage technikával lakkozni rájuk szalvétát, vagy akár mintás tapétadarabokat.

Állítsd össze a fürdődhöz leginkább illő mintacsokrot, akár ilyen gyönyörű, virágos kivitelben is.

 

Gyönyörű képek a falon

Ha van néhány régi, szép képed, akkor foglald őket keret helyett régi piperetükrök keretébe, és helyezd őket így a falra. Ez nem csak remek módja annak, hogy személyesebbé tedd a fürdőszobádat, de a saját kis vintage gyűjteményedet is megmutathatod.

A legegyszerűbb, ha tükör helyére először papírdarabot illesztesz, majd ezt vágod körbe a törésvonalak mentén, és a papírt sablonként használva vágod körbe a fényképeket.

Vintage függöny

Szerencsés az, akinek van egy kis ablak a fürdőszobájában, de a kíváncsi szemek elől nem árt eltakarni az ablakokat.

Erre remek megoldás lehet, ha kis, vintage textilszalvétákból varrsz magadnak patchwork függönyt.

Ha szereted a szép textíliákat, így akár a gyűteményed ékességeit is megmutathatod, de akár a nagyitól örökölt darabokba is új életet lehelhetsz ezzel a furfanggal, a kis kendők pedig sokkal jobban fogják érezni magukat az ablakban pompázva, mint egy fiók mélyén porosodva.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást