Rukkolás, pesztós spagetti

Rukkolás, pesztós spagetti

Címlap / Életmód / Receptek / Rukkolás, pesztós spagetti

Aki szereti a különleges, de mégis könnyű, zöldséges spagettiket, annak okvetlenül ki kell próbálnia ezt a rukkolás-pesztós spagettit.

Az olasz fűszerek közül az egyik legnépszerűbb a pesztó (pesto) szósz, amely bazsalikomból, extra szűz olívaolajból, majoránnából, reszelt sajtból és fenyőmagból készül.

Hozzávalók

2 gerezd fokhagyma, durvára vágva
2 nagy marék rukkola saláta
1 marék friss bazsalikomlevél
2 evőkanál apróra vágott dió
7 dkg reszelt Romano sajt
10 ml extra szűz olíva olaj
1 kiskanál fekete bors
egy spricc jó balzsamecet
50 dkg száraz spagetti

Elkészítése:

1. Egy nagy fazék vizet tegyünk fel főni, adjunk hozzá kb. 3 kiskanálnyi sót. Ha  felfőtt a víz, adjuk hozzá a spagettit, és főzzük a csomag utasításai szerint.

2. Mossuk és csepegtessük le a rukkolát és a bazsalikom leveleket. Tegyük a leveleket egy vágómixer edényébe, dobjuk hozzá a fokhagymát, reszelt sajtot, a dió felét és öntsünk hozzá egy kevés balzsamecetet.

3. A robottal vágjuk nagyjából apró darabokra. Fokozatosan adjuk hozzá az olívaolajat is, amíg sima pépet nem kapunk.

Így elkészül a rukkolás pesto.

4. Következik a pesto fűszerezése (kóstoljuk meg, és ha úgy érezzük, adjunk hozzá sót és olajat). Adjuk hozzá a maradék diót is és még mixereljük néhány pillanatig. Ha nem használod el egyszerre az egészet, a pesto egy hétig is jól eláll a hűtőben.

5. Szűrjük le a spagettit, majd keverjük hozzá a pestot. Adjunk hozzá még egy kevés reszelt sajtot, frissen őrölt borsot és azonnal tálaljuk.
 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást