Romantikus tündérmese kicsit másként – Életem NAGY szerelme (Filmkritika)

Romantikus tündérmese kicsit másként – Életem NAGY szerelme (Filmkritika)

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Romantikus tündérmese kicsit másként – Életem NAGY szerelme (Filmkritika)

Szórakoztató, humoros, és egészen eredeti filmet sikerült a képernyőre vinnie Laurent Tirardnak, az Életem NAGY szerelme rendezőjének és forgatókönyvírójának. Romantikus vígjátékon régen nevettünk ennyit.

Diane (Virginie Efira) egy gyönyörű nő, mindemellett pedig határozott, jó humorú, és briliáns ügyvéd. Ráadásul épp most lépett ki boldogtalan házasságából, így készen áll, hogy végre összetalálkozzon élete nagy szerelmével.

Véletlenek persze nincsenek. Amikor az egyik este egy bizonyos Alexandre (Jean Dujardin) felhívja azzal, hogy megtalálta elveszett mobilját, a beszélgetés nem várt fordulatot vesz, és rögvest megbeszélnek egy randit. Az első találkozás azonban nem igazán úgy sül el, ahogy az a nagy könyvben meg van írva. A férfi ugyanis alacsony. Nagyon. De vajon mennyit számít ez, amikor sármos, jó humorú, és úgy élvezi az életet, ahogyan senki más?

A francia vígjáték tulajdonképpen egészen megható módon keresi a választ a kérdésre: túl tudunk-e lépni az előre alkotott koncepcióinkon, sztereotípiáinkon, a társadalom diktálta elvárásokon, amikor valóban társra találunk, vagy hagyjuk veszni a nagy szerelmet azért, mert a hercegnős rajzfilmekben nem pont ilyennek láttuk?

Kép forrása: bigbangmedia.eu

Az Életem NAGY szerelme nem megy túl mélyre a filozofálgatásban, hiszen mégis csak egy könnyed francia vígjátékról van szó, de azt azért így is érezzük belőle, hogy milyen visszás az, ahogyan a szerelemről gondolkodunk, és mennyire félünk átlépni a saját korlátoltságunkon, még akkor is, amikor a boldogság a tét.

A premier előtti vetítésen egy szerethető, izgalmas, szórakoztató filmet láttunk, aminek nagyon el volt találva a zenéje, és ami elég mozgalmas volt ahhoz, hogy ne unatkozzunk alatta – igaz, az Alexandre méreteit kifigurázó kamerabeállításokból kicsit sok volt már a végére, de ezt leszámítva semmi nem zökkentett ki bennünket abból, hogy akét főhős szerelmének szorítsunk.

Ha egy könnyed filmet kerestek, vagy randifilmre vadászol, aminek azért van némi mondanivalója is, akkor jó választás lesz az Életem NAGY szerelme.

VIDEO Melyik színt utálod a legjobban?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást