7 kültéri romantikus pihenő, ha szúnyogmentes nyári estékre vágysz

7 kültéri romantikus pihenő, ha szúnyogmentes nyári estékre vágysz

Címlap / Otthon / Kert és terasz / 7 kültéri romantikus pihenő, ha szúnyogmentes nyári estékre vágysz

Ha nyáron te sem vágysz másra, minthogy munka után kiülj egy kicsit pihenni az erkélyre, vagy a kertbe, de a te estéidet is megkeserítik a szúnyogok és a bogarak, akkor ideje készítened egy zugot, ahol átvészelheted a támadásukat. Mutatunk néhány szép megoldást a balkonra, teraszra és a kertbe, amellyel távol tarthatod a szárnyas rovarokat.

Tiszta Marokkó!

Ha szereted a színes párnákat és drapériákat, akkor hangulatos, marokkói stílusú erkélyt varázsolhatsz magadnak néhány függöny segítségével, amelyekkel a szúnyogokat is kizárhatod.

Ehhez egyrészt a plafonra is kell szerelned néhány színes kendőt, mintha sátortetők lennének, és az erkély vagy terasz oldalára is függönyöket kell feltenned.

Ha túl meleg van, vagy nincs éppen szükség a szúnyogvédelemre, ezeket egyszerűen kösd össze, és máris meg van oldva a szellőzés.

Bambuszroló

Ha sem erkélyed, sem teraszod nincs otthon, akkor is lehet szúnyogmentes zugod a kertben. Ehhez fel kell állítanod egy fémből, bambuszból vagy fából készült keretes vázat, amelyet bambuszrolókkal tudsz bevonni. Az ücsörgéshez elég, ha néhány szőnyeget teszel a fűbe, és egy-két párnát, hogy kényelmesebb legyen a bambuszpagodád.

Baldachinos kanapé

Ha nem szeretnéd az egész balkont körbeburkolni, elég, ha a kint található padra vagy kanapéra készítesz egy fakeretet, amelyet be tudsz vonni vékony függönyanyaggal, vagy egy baldachinponyvával.

Ezt dekorálhatod kívülről virágokkal, pillangókkal, gyöngyökkel, belül pedig felfüggeszthető díszekkel is.

Szúnyogháló

A legegyszerűbb szúnyogháló is lehet mutatós az erkélyen vagy a kertben, ha néhány függönysínre szereled fel úgy, hogy körbeérje így a teljes erkélyt, kizárva a szúnyogokat és bogarakat.

Hogy hangulatosabb legyen a terasz, szerelj fel néhány lampiont vagy égősort, amely szépen megvilágítja majd a hatalmas sátrad.

Felfüggesztve

Ha csak egy egészen apró zugot szeretnél, ami csupán egy- vagy maximum kétszemélyes, akkor egy szimpla kör alapú baldachint kell lelógatnod a terasz vagy az erkély plafonjáról, és kuckót építened néhány puha párna segítségével.

Teraszon olvasgatósoknak a legideálisabb megoldás!

Keleti kényelem

A bambuszoshoz hasonló rácsra akár vékony tüllfüggönyöket, színes sálakat is felszerelhetsz, ha egy kicsit légáteresztőbb megoldást szeretnél a kertbe.

Színes drapériákkal és párnákkal, esetleg kimondottan ülőpárnákkal csodás keleties kis nyugalom szigetét varázsolhatsz magadnak.

Indiánsátor

Remek megoldás az indiánsátor is az erkélyre, teraszra vagy udvarra, ami szintén kint tartja a vérszívókat.

Ehhez néhány farúdra lesz szükséged alapnak, és lenvászonra vagy vékonyabb anyagra a sátor ponyvájához.

Ha igazi indiánsátrat szeretnél, érdemes kifestened indián motívumokkal az anyagot, mielőtt a vázra teszed.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!