Romantikus magyarországi kiruccanások Valentin-napon

Romantikus magyarországi kiruccanások Valentin-napon

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Romantikus magyarországi kiruccanások Valentin-napon

Vannak olyan látni és tapasztalni valók, amit szerelmünkkel a legjobb átélni. Mikor lenne a legjobb idő egy romantikus téli kiruccanásra, ha nem Bálint-napkor?

1. Dél-Balaton

A Balaton északi oldalán csodálatos dombos vidék van, de a déli rész is legalább ennyire értékes és innen igazán szép a naplemente is! Siófoktól Fonyódig lényegében számos nagy üdülőtelepülés panziói és hoteljei kínálnak kellemes időtöltést még ilyenkor, télen is.
Érdemes meglátogatni a környék minden nevezetességét, mint a balatonföldvári Galamb-sziget, a Tojásmúzeum, a kőhegyi vagy várhegyi kilátó, rádpusztai templomrom vagy a balatonfenyvesi kisvasút.

2. Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda

Budapest híres termál fürdőiről. A meleg, jótékony víz igazi kényeztetés egy olyan pár számára, akik a hétköznapi rohanás után szeretnének egy testi és lelki felüdülésben részesülni.
A Széchenyi fürdő a főváros legrégebbi termálfürdője és egyben a legbarátságosabb is. 1913-ban fejezték be az egyébként csodálatos építészetű neo-klasszikus épületet.

3. Budavári Labirintus

Talán nem tűnik a világ legromantikusabb helyének első hallásra, de a város alatt áramló hévizeknek köszönhetően lenyűgöző alagutak és barlangok egyedülálló élményt nyújtanak.
Az alagutak közel félmillió éve alakultak ki. Romantikus és vicces időtöltés a barlangjáratok felfedezése kalandvágyó párok számára.

Kép forrása: labirintus.com

4. Bakony

A hegység közel fekszik az Észak-Balaton régióhoz. Ha időnk engedi, mindenképpen érdemes meglátogatnunk itt Csesznek várát és a Zirci Arborétumot. Ilyenkor télen különösen szép a Bakony vidéke, a dombos erdőségeket hófehér mezők szakítják meg.
Öltözzünk hát fel jól és szakadjunk el a hétköznapok nyüzsgésétől egy olyan helyen, ahol mintha megállt volna az idő kereke…

5. Tokaji borvidék

A romantikus régi borospincéket nemcsak nyáron jóleső érzés meglátogatni, hanem ilyenkor télen is.
Ha mindketten szeretitek a jó borokat, szervezzetek meg egy igazi „boros mámortól” fűtött szerelmesek napját. A tokaji vidéken akár lóháton is felfedezhetitek a dombos téli tájat!

6. Vajdahunyad vára

Az eredetileg erdélyi vár kicsinyített változatát láthatjuk a budapesti Városligetben. Az idilli környezetben kimagasló vár és parkos környéke kellemes kikapcsolódás egy Bálint-napozó párnak.
Ilyenkor télen alig vannak turisták, így békés nyugalomból szemlélhetjük meg a hófödte építményt.

7. Tihanyi-félsziget

Nem túlzás, ha azt mondjuk Magyarország legszebb vidéke. A lenyűgöző táj téli szépsége semmihez sem hasonlítható. Az alig néhány négyzetkilométer gazdag geológiai kincsekben, de növény és állatvilága is egyedülálló. Talán a legérdekesebb látnivaló a Tihany falutól nem messze található gejzírmező, amit az időszakos gejzírek forró vize alakított ki.
A félsziget keleti részén az Óvári-hegy vulkáni tufája történelmi emlék, ahol a 11. században bazilita szerzetesek vájtak maguknak remetealakokat. A terület kiemelkedő látványossága a tihanyi bencés apátsági templom, amelyet 1055-ben alapított az itt eltemetett I. András.

Kép forrása: balaton.vehir.hu

8. Tapolcai Tavasbarlang

Az egyetlen magyarországi barlangrendszer, amelyet a látogatók csónakból szemlélhetnek meg, ugyanis a 13,7 millió éves kőzetben a feltörő meleg víz tavat alakított ki.
A barlangban egész évben 20 fok van, a víz is állandóan meleg, 18-20 fokos. A tóbarlang egyedülálló látvány, 20 perc csónakázással lehet bejárni. Igazán romantikus és örök emlék a tapolcai barlanglátogatás.

Kép forrása: bfnp.nemzetipark.gov.hu

9. Romantikus éttermek Budapesten

Az egyik legnagyobb emberi élvezet az evés, finom ételekben pedig szerencsére nincs hiány nálunk. Összegyűjtöttünk néhány stílusos és igazán romantikus fővárosi éttermet, ahol igazán különlegesnek érezhetitek a Valentin-napot!
Alabárdos Étterem, Országház utca 2
21 Magyar Vendéglő, Fortuna utca 21
Andante Borpatika, Bem rakpart 2
Náncsi Néni Vendéglője, Ördögárok u. 80
Szépvölgyi Étterem, Szépvölgyi út 176
A Konyha, Mikoviny u. 2-4.
Onyx Étterem, Vörösmarty tér 7-8.
Pesti Lámpás Restaurant & Cafe, Károlyi Mihály utca 12
 

Kép forrása: 21restaurant.hu

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!