Dekor / Otthon

Romantikus hálószoba ötletek + Galéria

Romantikus hálószoba ötletek + Galéria

Elalvás előtt az utolsó, ébredésnél az első dolog amit látsz a hálószobád.

Ha épp nem alszol, olvashatsz, zenét hallgathatsz vagy félrevonulhatsz. Gondoltál arra, hogyan rendezd be bútorokkal és berendezési tárgyakkal úgy a hálószobát, hogy ez egy hivogató oázissá váljon?
Gondolnod kell arra is, hogy a szoba berendezése megfelelő teret nyújt-e neked, illetve megfelelő számodra az ágy és egyéb bútorok mérete.

Amikor hálószobára gondolunk, az első ami eszünkbe jut a relaxáció és a romantika, vagyis az élet kedves érzései.
Fesd a hálószoba falait valamilyen föld árnyalatúra, akassz egy stílusos festményt a falra, az ablakok legyenek tágasak és egy elegáns függöny legyen felette. Mindez igazán romantikussá teszi a szoba hangulatát.

Az ágy a hálószoba szíve, ezért változtatsd minél luxusosabbá. Próbáld ki az alábbi ötleteket, ha szeretnéd hálószobádat egy romantikus szentéllyé varázsolni:

1. Fesd a falakat egy meleg semleges színre. Adhatsz textúrát a színnek koptatott vagy mintás festéssel, hogy legyen mélysége.

2. Használj jó minőségű pamut mintás ágytakarót, ízlésednek megfelelően.
Kereszben teríts egy színben és anyagban hozzá illő ágyterítőt.

3. Semmi sem öli meg jobban a romantikát, mint a rendetlenség.
Ezért találd meg a megfelelő helyet a papírjaidnak, ami felesleges, dobd ki. Ha rend van, a szoba is tágasabbnak tünik.
A ruhákat tartsd gardróbban vagy a szennyeskosárban, meglátod mennyivel jobb lesz a közérzeted, ráadásul így jobban érvényesül a berendezés és a textíliák.

4. Válaszd ki a megfelelő ágyat és egyéb bútorokat.
Ne ess abba a hibába, hogy olyan ágyat veszel, ami elfoglalja az egész szobát. A komódot lecserélheted egy nagy szekrénnyel, így ugyanakkora területen több tárhelyed lesz.
Nem muszály megvásárolnod egy egész hálószoba együttest, hiszen szükséged van egy kis helyre is, ahol mozoghatsz.

5. Egy romantikus ágy sem maradhat el díszpárnák nélkül.
Szerezz be párnákat minden méretben és formában. A fejtámlánál tegyél két vagy három nagy méretű téglalap alakú párnát, ez lesz az alap. Ez után jöhetnek a különböző méretű és formájú párnák. Legyenek különböző anyagból, mintával, de illeszkedjenek a szoba összképéhez.

6. A hálószobában a világítás kis watton legyen.
Viszont legyen egy erősebb éjjeli lámpa az oldaladon az ágyból való olvasáshoz. Különleges estéken a szoba lehet gyertyafényes.

7. Teríts végig egy szőnyeget a padlón.
A szőnyegek mindig otthonossá és gazdaggá teszik a teret. Jó ha ez az ágy oldalán van, így felkeléskor nem egyből a hideg padlóra lépsz.

8. Töltsd meg személyiséggel a teret:
keretezd be a kedvenc fényképeidet és tedd ki őket, hozz egy váza friss virágot, helyezd az éjjeli szekrényedre, dekorálhatsz szobrokkal, plasztikákkal, amelyek érzéseidet és személyiségedet tükrözik.

9. A hangok és illatok teszik teljessé a szoba végső hangulatát.
Romantikus és relaxációs zenéhez tarts egy kis audio lejátszót a szobában.
Adj az öblítőhőz (forró öblítés esetén) 3-6 cseppet a kedvenc aromaterápiás olajadból . Alternatív megoldás, ha pár csepp olajjal átitatsz egy darab pamut zsebkendőt és a száraz, vasalatlan ágyneműk és ruhák közé dobod.

10.
Ne feledd, hogy a nyugtató színek és érdekes textúrák adnak életet és karaktert hálószobának. Bátran kísérletezz!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást