Párkapcsolat / Szerelem

Ritkán dicsér meg a párod? Meglepődnél, de ez az 5 oka lehet!

Ritkán dicsér meg a párod? Meglepődnél, de ez az 5 oka lehet!

A kapcsolatotok kezdetén még sokat bókolt neked a párod, az utóbbi időben viszont egyáltalán nem dicséri meg a külsődet? Hiába vágatsz új frizurát, vagy öltözöl sokkal csinosabban, észre sem veszi? Sokan még csak nem is sejtik, de az alábbi 5 ok bújik meg ilyenkor a háttérben.

Nem látja értelmét

Amikor a párod megdicsér téged, te hogyan reagálsz? A nők többsége automatikusan zavarba jön, és ahelyett, hogy szimplán megköszönnék a kedvességet, inkább elkezdik bizonygatni, valójában miért nem néznek ki ma jól. Mert össze-vissza áll a hajuk, vagy régi ruha van rajtuk, amit csak gyorsan kikaptak a szekrényből…

Ha viszont a párod azt látja, hogy minden kedves dicséret után azt gondolod, hogy ő hazudik, és nincs igaza, előbb-utóbb úgy véli majd, hogy nincs is értelme bókolni.

Máshogy mutatja ki

Egyáltalán nem biztos, hogy nem tetszel neki, vagy nem szeret már téged. Sok férfi az egyenes szavak helyett egészen más módon mutatja ki az érzéseit, és ahelyett, hogy megdicsérné a frizurádat, inkább valamilyen cselekedettel adja tudtodra, mennyire szeret téged.

Például tegyük fel, hogy elmeséled telefonon a párodnak, milyen nehéz napod volt, ő pedig felajánlja, hogy elmegy helyetted bevásárolni, és egy pohár borral vár haza.

Lehet, hogy nem mondja, mennyire szép vagy, de azt, hogy mennyire fontos vagy neki, ezzel adja tudtodra. Vannak, akik nem a szavak, hanem inkább a tettek emberei!

Fél, hogy elveszít

Elsőre talán furcsának tűnhet, de van, hogy a férfiak azért nem bókolnak, mert attól félnek, hogy emiatt majd elveszítenek. Lehet, hogy a párod úgy gondolja, te igazán gyönyörű, különleges nő vagy, és ha akarnál, nála sokkal jobbat is találnál.

Ezért nem szívesen dicséri meg a külsődet, nehogy emiatt az önbizalmad nagyobb legyen, és szakíts vele. Van, hogy ezt nem is szándékosan csinálja, hanem tudat alatt fél attól, hogy egy nap elhagyod valaki másért. Lehet, hogy nálatok is vannak ilyen bizalmi problémák, de még nem beszéltetek róluk?

Nem tetszel neki

Ez talán így erős kijelentés, de lehet, hogy valamit változtattál a külsődön, ami neki nem igazán tetszik. Például levágattad a hajad rövidebbre, noha neki mindig is a hosszú frizura tetszett, vagy lecserélted az ingeket kényelmes pólókra, pedig ő nagyon imádta az elegáns megjelenésed. Bármi lehet, amit változtattál magadon!

Ilyenkor sok férfi úgy érzi, nem lenne előnyös hazudni, ha egyébként nem gondolják komolyan a bókot, így inkább nem mondanak semmit. Pedig mindig a nyílt kommunikáció a legjobb megoldás!

Fél lábbal máshol

Sokszor a szakítást előjelezi meg az, hogy a párod hirtelen felhagy a kedves bókokkal. Lehet, hogy fél lábbal már a kapcsolaton kívül jár, és még csak észre sem veszi, hogy új a frizurád, vagy csinosabban öltözködsz.

Szimplán azért, mert már nem tervez veled hosszú távon, és sajnos nem érdekli, mit teszel a kapcsolatotokért, azonban ezt nem meri őszintén megmondani.

Ha az utóbbi időben több jel is arra utalt, hogy a párod már nem boldog melletted, érdemes leülnöd vele, hogy megbeszéljétek, van-e értelme energiát fektetni a kapcsolatotokba. Hidd el, valaki más biztosan észreveszi, milyen gyönyörű vagy – és ezt meg is mondja neked!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást