5 repülőtér, ahol még nyaralni is lenne kedvünk

5 repülőtér, ahol még nyaralni is lenne kedvünk

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 5 repülőtér, ahol még nyaralni is lenne kedvünk

A repülőtérről neked is azonnal a kígyózó sorok és az órákon át tartó várakozás ugrik be? Noha ezzel a legtöbben így vannak, mégis akad a világon néhány hely, ahol egy-egy járat késése miatt az utasok türelmetlenkedés helyett csak még vidámabbak lesznek. Persze ebben leginkább a szórakozási lehetőségek játszanak szerepet: van, ahol 4D-s mozi és múzeum is található, míg máshol egy komplett csúszdán üthetik el az időt az emberek. Most mutatunk 5 olyan különleges repülőteret, ahol a nyaralás már a leszállás pillanatában elkezdődik!

Incheon Nemzetközi Repülőtér, Szöul

Míg a legtöbb repülőtéren boltokat találsz, addig Dél-Koreában egész más programokkal ütheted el az idődet indulásig. Ha késik a járatod, rögtön kétféle mozi közül is válogathatsz, de ha inkább a művészetek rajongója vagy, még egy múzeum is a szolgálatodra áll.

A tervezők a sportosabb, játékosabb beállítottságú emberekről sem feledkeztek meg, ugyanis ha kedved tartja, kipróbálhatod a reptér golfpályáját, vagy tehetsz néhány kört a jégkorcsolyádban is. És hogy végképp megkíméld magad az unalmas percektől, sokszor élőzenei koncertekkel és táncbemutatókkal szórakoztatják az utasokat. Ráadásul a szépségére is nagy figyelmet fordítottak a tervezők; hét különleges kertet hoztak létre itt, ahol annyira törekednek a higiéniára, hogy ez a hely érdemelte ki magának a világ legtisztább repülőtere címet!

Szingapúr-Changi Repülőtér

A játékosabb kedvű utasok imádni fogják Szingapúr különleges repülőterét! Ha szívesen kikapcsolódnál egy kis virtuális barangolással, itt megteheted: az utasok Playstation és Xbox 360 konzolokon próbálhatják ki a legszimpatikusabb játékokat, míg a filmrajongók nyugodtan hátradőlhetnek a reptér mozijában.

Nagy hőség idején akár a tetőre is kimehetsz, ahol egy komplett medencét találhatsz, sőt, még egy szundiközpont is vár rád arra az esetre, ha teljesen kimerülnél az utazásban. A hely egyébként szépségét tekintve is kiemelkedő: a belső kertekben fél millió növényfajta található meg, sőt, még egy vízesés is megbújik a bokrok mögött.

És még a gyerekek is jól érezhetik magukat, ugyanis itt található meg a világ legmagasabb reptéri csúszdája, ami kereken 12 méteres, és akár a 6 méter/másodperc gyorsaságot is elérhetik rajta!

Hong Kong Nemzetközi Repülőtér

Az biztos, hogy Hong Kongban nem lesz szükséged magazinokra, csak hogy ne unatkozz az indulásig. Ezen a reptéren ugyanis kipróbálhatod a 4D-s IMAX filmnézés élményét, ami olyan különleges effekteket mutat be, hogy biztosan eltereli a figyelmed a járatod késéséről.

Korábban egy golfpályán üthették el az idejüket a fittebb életmódú emberek, de ez mára megszűnt; helyette az iSport edzőteremben próbálhatják ki többet között a virtuális kosárlabdapályát.

És még a gyerekekről sem feledkeztek meg a reptéri dolgozók: a csöppségek beöltözhetnek jelmezekbe és különféle szórakoztató szerepjátékokban vehetnek részt a várakozás ideje alatt.

Dubai Nemzetközi Repülőtér

Dubairól köztudott, hogy a szépség és a luxus kombinációja szinte mindenben megjelenik az országon belül, és ez alól a repülőtér sem kivétel. A vásárlás szerelmeseinek ez maga a paradicsom, hiszen itt található meg a világ legnagyobb vámmentes üzletközpontja, de persze nem csak ettől válik olyan különlegessé a hely.

Számos meseszép kert található itt, ahol kipihenheted az utazgatást, de ha ennél is többre vágysz, megszabadulhatsz a stressztől az utasok számára fenntartott gyógyfürdőben. A reptéren egy komplett úszómedence is található az örökmozgó lelkű embereknek, sőt, ha esetleg nyaralás alatt kimaradt volna a tornázás, a G-Force edzőteremben gyorsan behozhatod a lemaradást.

München Franz Josef Strauß Repülőtér

Abban az országban, amely a világ legnagyobb sörfesztiváljának ad otthont, már-már elvárás, hogy a látogatók rögtön a repülőtéren kézbe vehessenek egy korsóval.

A Müncheni repülőtéren található meg a világ egyetlen hivatalos reptéri sör-kertje és sörfőzdéje, ahol az utasok megkóstolhatják a legjobb német márkákat, miközben élőzenés koncertekkel alapozhatják meg a hangulatukat.

És nem csak az italok miatt lett belőle elképesztően szórakoztató repülőtér! Itt található meg ugyanis a világ egyik legnagyobb mesterséges hullámmedencéje, ahol kezdők és profik egyaránt megvillanthatják szörftehetségüket – mindezt miközben várakoznak a járat indulására.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást