Répatorta

Répatorta

Címlap / Életmód / Receptek / Répatorta

A klasszikus, házi készítésű répatortát most egy stílusos, új köntösbe bújtatták.

Hozzávalók:
– 300 g liszt
– 2 kk fahéj
– 1 kk sütőpor
– ½ kk szódabikarbóna
– 200 g aprószemű barnacukor
– 4 tojás
– 250 ml olaj
– 1 narancs reszelt héja
– 1 citrom reszelt héja
– 200 g répa, apróra reszelve
– 150 g dió, felaprítva
– 227 g konzerves ananász, jól lecsorgatva és felaprítva (opcionális)

Hozzávalók a túrókrémes cukormázhoz:
– 125 g vaj, szoba hőmérsékleten
– 50 g porcukor
– 250 g krémtúró

Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt – 150 C fokra a légkeverésest, 130 C fokra a gázzal működőt. Egy 20 cm átmérőjű, 10 cm mély tepsit sütőpapírral bélelünk ki. Átrostáljuk a lisztet, a fahéjat, a sütőport és a szódabikarbónát, majd hozzáadjuk a cukrot. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk az olajat, a citrusok héját, végül a répát, majd az egészet hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Belekeverjük a diót és az ananászt is.

A masszát belekanalazzuk a sütőformába, majd 1 óra 20 percig sütjük, vagy addig amíg kiállja a tűpróbát. Miután megsült, hűlni hagyjuk.
2. A cukormázhoz habosítsuk fel a vajat és a porcukrot, amíg puha és krémes lesz, majd adjuk hozzá a túrókrémet. A kapott keveréket hűlni hagyjuk, amíg megsűrűsödik, de még kenhető. Ezután, vastag rétegben a torta tetejére kenjük.

Értéktáblázat egy adagra:
– 628 kalória
– 7,6 g fehérje
– 43 g szénhidrát
– 48,5 g zsír
– 15,5 g telített zsír
– 1,6 g rost
– 0,53 g só

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást