Otthon / Dekor

5 rendszerezési ötlet a konyhádba, ami sosem jutna eszedbe

A konyha az egyik legfontosabb helyszín a laskában, hiszen a főzés mellett sokszor az étkezéseknek és a nagy beszélgetéseknek is helyet ad, sőt, legtöbbször a bulik is itt kezdődnek! Ahhoz azonban, hogy a konyhád tényleg praktikus és hangulatos legyen, kell néhány olyan trükk, amivel rendszerezheted mindazt, amit ott tartasz. Nézzük hogyan!

Lebegő edények

A legjobb módszer a polcok és tömött szekrények felszabadítására, ha szerzel néhány üvegedényt, amiket a szekrény aljáról lógatsz le. Hogyan?

Fúrd fel az üvegek tetejét a szekrényed aljára, így ezután csak le kell csavarnod az üveget, amikor szükséged van a tartalmára. Ez jól is mutat, hiszen ha különböző magvakat, müzlit vagy édességeket teszel az üvegekbe, akkor amellett, hogy praktikus, még szép látványt is nyújt.

Tipp: Ha nem szeretnél fúrni, akkor kisebb üvegekhez vagy poharakhoz mágnest vagy sínt is használhatsz!

 

Multifunkcionális falfelületek

Szerencsére legtöbbször még a kis konyhákban is találsz olyan falfelületeket, amiket akár tárolásra is jól tudsz hasznosítani.

Ha megvan a kiszemelt falfelület, akkor nincs más dolgod, mint találni a konyhád stílusának megfelelő fatáblát vagy fém rácsot, amire utána bármit rápakolhatsz.

Ezek a megoldások, az előzőhöz hasonlóan azért szuperek, mert a sokszor használt konyhai eszközök mindig kéznél lesznek, de közben rend marad a konyhádban, hiszen mindennek meglesz a helye.

 

Lógasd fel!

Ahogy nagymamáid konyháiban is láthattad, az edényeket, fakanalakat vagy egyéb konyhai eszközöket falra vagy plafonra lógatni szuper praktikus megoldás.

Így kihasználhatod azokat az extra lehetőségeket, amiket a konyhád nyújt, és rengeteg helyet szabadíthatsz fel a szekrényekből és polcokból.

Persze nem csak edényeket lógathatsz fel, akár egy kis konyhakertet is kialakíthatsz a falon a kedvenc fűszernövényeidből vagy a sokszor használt vágódeszkákat is lógathatod a szekrényeid oldalán.

 

Mágnestábla

Nagyon praktikus megoldás, ha a konyhád valamelyik falára vagy az egyik szekrényed szabad oldalára felszerelsz egy mágnescsíkot vagy egy egész mágnestáblát.

Ez azért szuper, mert könnyen felteheted ide a késeidet, a kisebb edényeket, szűrőket vagy reszelőket, így mindig kéznél lesznek és mindennek meglesz a saját helye.

Ha egy lyukas táblát szerzel be, akkor akár nem fém konyhai eszközöket is ráaggathatsz egy-egy kiálló csavar beszerelésével.

Olvastad már?  Így spórolj még több időt a konyhában: tippek időszűkére

 

Beépített polcok

Annak érdekében, hogy minden kihasználatlan helyet hasznosíts, jó, ha beépítesz néhány extra polcot a konyhádba, ahol poharakat, étkészletet vagy edényeket tárolhatsz.

Ez lehet az ablakod vagy a munkapultod fölött, de a falba építve is!

Ráadásul ha szekrények helyett inkább nyitott polcokat használsz, sokkal szellősebbnek és tágabbnak is tűnik majd a konyhád!

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást