Dekor / Otthon

7 rendhagyó dekorötlet a fürdőszobába

7 rendhagyó dekorötlet a fürdőszobába

Egy árva szobanövény, néhány tengeri kagyló és egy rózsaszín, szőrös vécészett még egyetlen fürdőszobát sem varázsolt elragadóvá. Itt van néhány tipp a legújabb lakberendezési trendek alapján, amivel aztán tényleg életet lehelhetsz a fürdőbe!

Fa és növények

Miért lenne szükségszerű, hogy jéghideg csempe és neonfény uralja a fürdőszobát?
Tény, hogy korábban évtizedekig elképzelni sem lehetett mást, az új anyagoknak és bútorgyártási megoldásoknak köszönhetően azonban már a természetesség is érvényesülhet ebben a helyiségben: a speciális, vízlepergető borítással ellátott fafelületek jól bírják a párát – mégis olyan fürdőszobába javasoljuk őket, ahol ablak gondoskodik a természetes légáramlásról. A szobanövények szuperül kiegészítik a hangulatot!

Tértágítás üveggel, tükörrel és csempeszínnel

Kicsi a fürdőszobád? Akkor toldd meg egy kicsivel! Az üvegfelületek anélkül tagolják a teret, hogy zsúfoltság érzetét keltenék. Az átlátszó zuhanykabin-fal éppen ezért sokkal jobban mutat, mint a függöny – ráadásul praktikusabb is, mivel nem csorog ki alatt a víz.
A falra helyezett óriási tükör optikailag szinte megkettőzi a teret, az ajtótól legtávolabb eső fal sötétebb árnyalata pedig gondoskodik róla, hogy hosszabbnak tűnjön a helyiség.

Rusztikus és modern

A két – egymásnak látszólag ellentmondó – stílus keveredéséből igazán egyedi és hangulatos fürdőszobát teremthetsz.
Már egyetlen régi szék behelyezésével és egy kandallópárkány-szerű vékony polc felszerelésével is sokat teszel az otthonos atmoszféráért, ám mégiscsak a modern, melegebb fényt árasztó lámpatestek adják meg a pikáns kontrasztot. A kisebb sarokkád helytakarékos megoldást jelent, a fémtalpon nyugvó mosdó pedig kifejezetten kecses.

Lépcső és függöny

Ha szeretsz a kádban ázni, az álom-fürdőszobád alighanem valahogy így néz ki. A tér közepére állított, lépcsővel körbevett, már-már trónszerű fürdőkád szinte hívogat, hogy relaxálj benne egyet!
Haladó hedonistáknak, akik nem restek ünnepet varázsolni a szürke hétköznapokból, egyenesen kötelező a dolog. Függönnyel fokozhatod a kellemes, szobaszerű hatást, ami ráadásul még a diszkrécióról is gondoskodik. Mennyezeti halogénvilágítással tehetőd teljessé az összkép.

Natúr minimál

A minimalista stílus kedvelői leginkább a funkcióra hagyatkoznak – minél jobban ki tudnak használni valamit, annál szimpatikusabb számukra.
Nos, ez a cicoma nélküli, egyszerű, mégis roppant egyedi kád pont az ő álmuk, amelynek látszólagos hidegségét rögtön oldja a dekorációs elemként a lámpatesten és a praktikus kádpolcon is visszaköszönő fa. A visszafogott, natúr színek segítségével tetézhető a szemet gyönyörködtető harmónia.

Dupla mosdó

Csak semmi veszekedés és kapkodás reggelente, hogy kié a mosdó vagy a fürdőszoba! Egyre több pár dönt amellett, hogy még helyszűkében is két mosdót szereltet a fürdőbe, hiszen így lényegesen megnyújtható a napi alvásidő, valamint csökkenthető a stressz.
Arról nem is beszélve, hogy a saját polcára mindenki azt pakol, amit szeretne – nem találsz többé borotvahabot a megszokott arctonikod után nyúlva a tükrös szekrényben!

Márvány és arany

A karakteres dekoranyagokkal is lehet jó ízléssel bánni: a mértéktartás a lényeg! Amennyiben közel áll hozzád a márvány hűvössége és az arany melegsége, ne habozz a fürdőszobádba tenni őket! A luxuslégkört perzsaszőnyeggel és bársonyfüggönnyel fokozhatod, mintegy szentéllyé emelve a fürdőszobát, ami így az egész lakás dísze lehet.
Melyik tippünk tetszett a legjobban a hét közül? Ha a pénz nem lenne akadály, melyiket választanád ki azonnal?

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást