7 rémisztő jel, hogy Te is Facebook-függő vagy

7 rémisztő jel, hogy Te is Facebook-függő vagy

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 7 rémisztő jel, hogy Te is Facebook-függő vagy

Te érezted már úgy, hogy szinte beszippant a közösségi oldal? Elvonási tüneteid vannak, ha egy óráig nem látod a kék-fehér felületet, és ezer közül is felismered az üzeneted jelző bluggyanást? Ha belegondolsz, néha már-már nevetséges, mennyire függünk egy olyan internetes oldaltól, ami nem is olyan régen még nem is létezett. Ennek jegyében szedtük össze a legegyértelműbb jeleit annak, ha te mára már függő lettél.

Nem tudsz miről beszélgetni a barátaiddal

Posztolsz, posztolsz, ha kell, ha nem, kiírsz mindent, ami eszedbe jut? Nem? Megfigyelted már, hogy amikor egy barátoddal személyesen beszélgetsz, minden sztorid első mondata után közbeszól, hogy ne is folytasd, tudja, mi az ábra, olvasta a Facebookon.
Ha két hete nem találkoztatok, még sincs mit mesélnetek egymásnak, akkor lehet, hogy túl sok mindent osztasz meg a faladon.

Persze ez azt is jelenti, hogy a barátod is függő, és állandóan fent lóg.

Like-ban méred a népszerűségedet

Szabályosan elkeseredsz, ha egy bejegyzésedhez, fotódhoz, linkedhez nem érkezik legalább négy komment és 15 like? Úgy érzed, elhanyagolnak a barátaid, és senki nem szeret, mert nem a te üzenőfaladon nyüzsögnek?
Hahó! Ideje lenne visszavenni a Facebookozásból, és kipróbálni, hogyan reagálnak rád az emberek szemtől szembe is.

A bejegyzésekhez kötöd az eseményeket

Könnyű visszakeresni, melyik napon is volt az a délutáni konferencia, mert aznap tetted ki azt a cuki fotót a kalapos macskáról, a gyerek meg három nap múlva jön haza az erdei táborból biztosan tudod, mert létrehoztál arra a napra egy Facebook eseményt.
Súlyosabb esetnek számít, ha a gyomorrontásod okozóját is az üzenőfaladon keresed vissza, elvégre a becsekkolásaidból és az ételekről készített fotókból egy hónapra visszamenően fel tudod idézni az étrendedet.

Baráti kapcsolatok

Eszedbe jut egy régi ismerős, akivel már ideje lenne meginni egy kávét, vagy elmenni egy koncertre, mert kíváncsi vagy, mi van vele.
Ehelyett megkeresed a profilját, végignézed a legutóbbi bejegyzéseit, esetleg valamihez hozzá is szólsz, majd elégedetten hátradőlsz: most már mindent tudsz, a személyes interakció is megvolt, a kapcsolat ápolása letudva.

A jelenedet is a Facebookon éled

Mindegy, hogy a hegyekben kirándultok, vagy a tulajdon húgod esküvőjén vagy, te a telefonod mögül szemlélődsz, mert megállás nélkül képeket készítesz, amiket aztán azonnal fel is töltesz.
Ha éppen nem fotózol, akkor azt ellenőrzöd, hogy kik like-olták már a képeidet, így aztán az esemény nagyját te a Facebookon fogod tölteni – ott viszont megállás nélkül arról áradozol, mekkora fantasztikus élményben van részed.

Első benyomás

Mindegy, kivel, hol, mikor és mennyi időre találkozol, a legelső magányos pillanatodban lecsekkolod az illetőt a Facebookon, és a fotói, a bejegyzései, valamint a barátainak száma alapján messzebb menő következtetéseket vonsz le róla, mint a személyes találkozó alapján.
Ha pedig nincs benne a kék bibliában, valószínűleg nem is létezik, és csak egy hologrammal beszélgettél az imént.

Megáll az élet

Évente egyszer, de azért előfordul, hogy a Facebooknál is porszem kerül a gépezetbe, és leáll a rendszer.
Bejelentkezéskor megjelenik a kis hibaüzenet, és neked várnod kell, amíg a szerverek újra elérhetőek lesznek, addig pedig téged megöl a sziszifuszi helyzet: ha nem megy a Facebook, hogyan írd ki a Facebookra, hogy nem megy a Facebook?
És végül: ha erről a cikkről is az jutott eszedbe, hogy fel kellene nézned a Facebook faladra, akkor valóban komoly függőséggel nézel szembe!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást