Otthon / Dekor

10 remek lakberendezési ötlet, ha kicsi az étkeződ

Nem könnyű úgy kihozni a maximumot egy helyiségből, hogy egyszerre legyen praktikus és szép, a funkcionalitás és a dizájn pedig ne menjen egymás kárára. Ez különösen nehéz feladat abban az esetben, ha nem kifejezetten tágas térrel dolgozunk. Az étkező mindig viszonylag elhanyagolt helye a lakásnak, főleg akkor ha nem külön helyiség, hanem a konyhából leválasztott terület. Pedig nemcsak a nappalinak illik jól kinéznie és a lakás minden funkcióval bíró helységéből érdemes kihozni a maximumot azzal, hogy a megfelelő stílussal karaktert adunk neki. Íme tíz remek lakberendezési ötlet, ha kicsi az étkeződ.

Egy stílusos terítő

Egy feltűnő terítő az asztalra vonzza a szemet és eltereli a figyelmet arról, hogy kicsi az alapterület.

Egy élénk árnyalatú, különleges motívumokkal díszített darab egyből az ebédlő csinos fókuszpontja lesz, a színes minták pedig az ételfoltokat is jótékonyan rejtik el.

 

Merész tapéta

Egy apró helyiség a tökéletes alkalom arra, hogy egy igazán bevállalós tapétával díszítsük.

Ha félsz, hogy a vad minták vagy színek összenyomják a szobát, elég, ha csak egyetlen falat tapétázol le, a hatás akkor is remekül érvényesül.

 

Kerek étkezőasztal

A kerek asztallal helyet spórolsz, kényelmes és minden stílusú helyiségnek jól áll.

Egy skandináv, minimalista enteriőrbe ugyanolyan szépen illeszkedik, mint egy country vagy shabby chic étkezőbe, mert finom vonalával tágasabb érzetet ad az enteriőrnek.

 

Beépített ülőhely

Egy kis beugróban, alkóvban, sarokban vagy az ablak alatt remek beépített ülőhelyet lehet kialakítani, melyre egy formára vágott szivacs és huzat segítségével stílusos ülőpárnát is varrhatsz, a teljes kényelem érdekében.

Ez a berendezés a sarokban használja ki a legjobban a rendelkezésre álló helyet és az ülés alatt kialakítva értékes tárolót is nyersz.

Olvastad már?  10 imádnivaló lakberendezési trükk a nyaralós vidéki hangulathoz

 

Tágasan, tükrökkel

Egy jól elhelyezett tükör tágassá és világosabbá varázsol minden szobát a lakásban, így miért pont az étkező maradna ki?

Vedd körbe a tükröt a falon kedvenc dekorációiddal, hogy igazán izgalmas legyen a tér.

 

Sötét színek

Ne félj mély tónusokkal díszíteni a kis ebédlő falait, egy merész, szokatlan szín minden helyiséget feldob és hangulatossá tesz.

 

Kihívó lámpatest

A világítás különösen fontos egy kisebb helységben, elvégre a vacsoránál is jól kell látnunk, mit eszünk.

Egy szerény méretű helyiség is szépen elbír egy feltűnő, különleges világítótestet, mely belóg az asztal fölé.

Merj egészen vagány darabot választani!

 

Kétszínű fal

Izgalmasan jelölheted ki az étkező helyét, ha körülötte panelekkel és egy stílusos színnel díszíted a falat.

Ez a technika erőlködés nélkül teszi elegánssá és érdekessé a helyiséget.

 

Színes székek

Remek ötlet a székek átfestése, ha az ülőalkalmatosságokat helyeznéd a középpontba, vagy csak fel akarod frissíteni az étkezőt az aktuális lakberendezési stílusodnak megfelelően.

Ragadj csiszolópapírt, ecsetet és öltöztesd új ruhába a székeket egy kis festékkel.

Ne fogd vissza magad, nyugodtan használj élénk, vidám színeket, melyek vidáman terelik el a figyelmet a helyiség szűkösségéről.

Olvastad már?  Ezek lesznek 2020 legtrendibb lakberendezési színei

 

Galéria fal

Legyen bármilyen kicsi is egy falrész, pár jópofa kép akkor is elfér rajta, egy szépen megkomponált, jópofa galériafal által keltett hatás pedig leírhatatlan!

Akár fekete-fehér képeket és monokróm kereteket használ, vagy különböző képkereteket és változatos, színes képeket, a kompozíció remekül fog mutatni, ha illeszkedik az enteriőr stílusába.