Kikapcsolódás / Szórakozás

7 rejtélyes eset a világból, amire a mai napig nem találtak magyarázatot

A Hűha jel

A Wow! szignál, azaz Hűha jel elég híres, és Jerry Ehman nevét is megismertette azokkal, akik érdeklődnek a földön kívüli élet iránt.

A férfi 1977-ben ült otthon, egy olyan műszer előtt, amivel hanghullámokat próbált befogni (önkéntesként vett részt egy kutatásban), amikor az eszköz rugója hirtelen megmozdult, és több, mint egy percen keresztül furcsa hanghullámokat fogadott be 120 fényévnyire a Földtől.

Különlegességét az csak fokozta, hogy ez harmincszor erősebb volt, mint bármilyen rádiójel. Azóta sem derült ki, mi okozta a jelenséget, noha kutatók rengeteget foglalkoztak a témával.

 

Hasfelmetsző Jack

A világ egyik legnagyobb rejtélye fűződik Hasfelmetsző Jackhez, aki az 1800-as években tartotta rettegésben London lakosait.

A férfi brutális kegyetlenséggel ölte meg áldozatait, majd távolította el szerveiket meglepő pontossággal, így a nyomozók arra gyanakodtak, hogy orvosi képzettsége volt.

A legtöbb gyilkosság 1888 őszén zajlott le, a rendőrség pedig több levelet is kapott olyanoktól, akik állították, hogy tudják ki a gyilkos, vagy azt vallották, ők maguk az elkövetők.

Hasfelmetsző Jacket viszont sosem sikerült elkapniuk, számtalan levél csak hoaxnak bizonyult, és egy idő után felhagyott a gyilkosságokkal, ezért a mai napig rejtély járja be kilétét.

 

Eltűnt szépségkirálylány

JonBenet Ramsey 6 éves, gyönyörű kislány volt, szépségkirálynői győzelmekkel a háta mögött. Egyik este azonban nyoma veszett hálószobájából, a házban pedig rajta kívül csak szülei és testvére tartózkodtak, akik semmi gyanúsat nem tapasztaltak.

Amikor az édesapa bement hozzá, már csak egy cetlit talált, rajta váltságdíj követeléssel, és azzal a felszólítással, hogy ne hívják a rendőröket. A szülők viszont azonnal tárcsázták a hatóságokat, akik pár perc alatt a helyszínre értek.

A nyomozók úgy vélték, a kislányt elrabolták, amikor pedig Rick French nyomozó a pincébe ment, és megállt egy elreteszelt ajtó előtt, elgondolkodott, vajon kinyissa-e. Mivel a kiutat kereste, ahol a rabló eltűnhetett, nem tette.

Később derült csak ki, amikor az édesapa 8 órával később lement körülnézni, hogy az ajtó mögött a kislány holttestére bukkant.

Akkoriban a szülők kerültek a gyanúsítottak közé, úgy vélték, ők hamisították meg a helyszínt, és valójában meggyilkolták gyermeküket, de a nyomozás során tisztázták magukat. Sosem derült ki, ki volt az elkövető.

 

Maddie McCann

Az egyik leghíresebb, eltűnt kislány Madeleine McCann, aki szüleivel, azok barátaival és testvéreivel nyaralt 2007-ben Portugáliában, Algarve-ban.

Amikor egyik este a szülők a szálláshelyükön lévő étteremben vacsoráztak, a kislánynak nyoma veszett szobájából, ahol testvéreivel aludt.

A rendőrség, az összes helyi lakos, mindenki egy emberként kereste azt, aki elrabolta Maddie-t, ám egy idő után egyre több spekuláció született arról, hogy talán a szülők a felelősek.

Számtalan teória született arról, hogy túladagolták neki a nyugtatót, hogy egy gyanús férfit láttak sétálni az utcán, kezében egy gyermekkel, de sajnos valódi nyomra azóta sem találtak.

Az elmúlt 12 évben milliókat költöttek Maddie felkutatására, de sajnos azóta sem derült ki, mi történt vele. A Netflix többrészes dokumentumfilmet is készített a történtekről.

 

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást