Kikapcsolódás / Szórakozás

7 rejtélyes eset a világból, amire a mai napig nem találtak magyarázatot

Rejtélyes kísértethajó

1872 novemberében a Mary Celeste nevű kétárbócos hajó elindult New Yorkból Olaszországba, a fedélzeten 10 emberrel és 35 ezer dollárnyi rakománnyal.

Ez volt az utolsó alkalom, hogy a hajó utasait látták, 27 nappal később ugyanis 1000 kilométerre a portugál partoktól bukkantak rá a járműre, teljesen elhagyatottan.

A rakomány sértetlen volt, az értéktárgyak ott maradtak, a hajón pedig rengeteg élelem volt, és bár víz állt az utastérben, némi etanol kiszivárgott, és az egyik szivattyú meghibásodott, mégsem derült ki 150 év alatt sem, pontosan mi történt.

Eltűnt a mentőcsónak és néhány műszer, így ez arra enged következtetni, hogy a kapitány veszélyesnek ítélte meg a hajót, és erre terelte át a legénységet – bár az sosem derült ki, miért is érezte a kis csónakot biztonságosabbnak, szemben a hajóval.

Soha nem derült ki, miért hagyta el a hajót a legénysége. Egyesek szerint lázadás vagy kalóztámadás üríthette ki a hajót, de számításba jöhet tenger alatti földrengés, vagy óriáspolip támadás is.

 

Skócia elátkozott hídja

Skócia mesés hely, csodálatos természeti kincsekkel és épületekkel, de van neki egy egyébként gyönyörű, 15 méter magas hídja, amit a helyiek szimplán csak a Halál hídjaként emlegetnek.

Az 1950-es évek óta ugyanis legalább 50 kutya lett itt “öngyilkos”; látszólag minden ok nélkül levetették magukat az építményről.

Voltak olyan kutyák, akik túlélték a zuhanást, de amikor visszatértek a hídra, ismét a mélybe ugrottak.

Senki sem tudja, mi a magyarázat a furcsa jelenségre, és mi váltja ki a kutyákból ezt az öngyilkossági hajlamot.

De az emberek félelmét az csak tovább fokozta, amikor a 90-es években egy férfi gyermekét lökte le a hídról, majd később magát is megpróbálta itt megölni.

 

Hova tűnt Dan Cooper?

1971. november 24-én Dan Cooper felszállt egy Portlandből Seattle-be tartó gépre, aminek menetideje fél óra volt. Az utasok elmondása szerint a férfi a 40-es évei közepén járt, fekete öltönyt viselt, és semmi gyanús nem volt rajta.

Egyszer csak felállt a székéből, meggyújtott egy cigarettát, majd rendelt magának egy italt, és a felszállás után a légiutas-kísérő kezébe nyomott egy cetlit. A nő nem foglalkozott vele, azt hitte, Dan telefonszáma szerepel rajta.

„Hölgyem, jobban teszi, ha megnézi a papírt. Bomba van nálam” – közölte vele a férfi.

Hogy mi szerepelt a papíron, nem derült ki pontosan, mert Dan ezt követően visszavette tőle, de a nő szerint 200 ezer dollárt, négy ejtőernyőt, és egy üzemanyag kocsit követelt a reptérre. Az érkezésnél mindenkit leengedett a gépről, megtankoltatta a repülőt, majd két órával később elment vele. Amikor a gép Renóba érkezett, már üres volt, Cooper eltűnt, és soha, senki sem találta meg őt.

 

Rejtély a világítótoronyban

A Flannan-szigeteki világítótoronyból 1900 karácsonya előtt három ember tűnt el, teljesen nyomtalanul. Az épületet egy háromfős csapat kezelte, egy negyedik pedig a partról segített be nekik, így tudták működtetni a világítótornyot.

Azonban egyik nap, amikor a negyedik ember megérkezett a helyszínre, senkit sem talált ott. Az egyetlen jel, ami arra utalt, hogy kollégái a toronyban voltak, egy feldöntött szék volt az asztalnál.

Senkinek sem találták meg a holttestét, a nyomozók egyáltalán nem találtak nyomokat, és sosem derült ki, hova tűnt a három férfi. Persze teóriák születtek: voltak, akik szerint idegen lények rabolták el őket, mások szerint megfulladtak, vagy valaki megtámadta őket.

 

A cikk még nem ért véget! Még három különleges rejtély a következő oldalon, lapozz ide kattintva >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást