Van egy híd, ahol még a kutyák is öngyilkosak lesznek. 7 érthetetlen rejtély

Van egy híd, ahol még a kutyák is öngyilkosak lesznek. 7 érthetetlen rejtély

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Van egy híd, ahol még a kutyák is öngyilkosak lesznek. 7 érthetetlen rejtély

A világ tele van rejtélyes esetekkel, paranormális jelenségekkel, és eltűnt emberekkel, akiknek ügyét sosem tudták megoldani a nyomozók. A hátborzongató történetek pedig elgondolkodtatják az embert: vajon mi történt velük, és mi lehet a valódi magyarázat ezekre az esetekre?

1/8 Rejtélyes kísértethajó

1872 novemberében a Mary Celeste nevű kétárbócos hajó elindult New Yorkból Olaszországba, a fedélzeten 10 emberrel és 35 ezer dollárnyi rakománnyal. Ez volt az utolsó alkalom, hogy a hajó utasait látták, 27 nappal később ugyanis 1000 kilométerre a portugál partoktól bukkantak rá a járműre, teljesen elhagyatottan.

A rakomány sértetlen volt, az értéktárgyak ott maradtak, a hajón pedig rengeteg élelem volt, és bár víz állt az utastérben, némi etanol kiszivárgott, és az egyik szivattyú meghibásodott, mégsem derült ki 150 év alatt sem, pontosan mi történt.

Eltűnt a mentőcsónak és néhány műszer, így ez arra enged következtetni, hogy a kapitány veszélyesnek ítélte meg a hajót, és erre terelte át a legénységet – bár az sosem derült ki, miért is érezte a kis csónakot biztonságosabbnak, szemben a hajóval.

Soha nem derült ki, miért hagyta el a hajót a legénysége. Egyesek szerint lázadás vagy kalóztámadás üríthette ki a hajót, de számításba jöhet tenger alatti földrengés, vagy óriáspolip támadás is.

 

2/8 Skócia elátkozott hídja

Skócia mesés hely, csodálatos természeti kincsekkel és épületekkel, de van neki egy egyébként gyönyörű, 15 méter magas hídja, amit a helyiek szimplán csak a Halál hídjaként emlegetnek.

Az 1950-es évek óta ugyanis legalább 50 kutya lett itt „öngyilkos”; látszólag minden ok nélkül levetették magukat az építményről.

Voltak olyan kutyák, akik túlélték a zuhanást, de amikor visszatértek a hídra, ismét a mélybe ugrottak.

Senki sem tudja, mi a magyarázat a furcsa jelenségre, és mi váltja ki a kutyákból ezt az öngyilkossági hajlamot.

De az emberek félelmét az csak tovább fokozta, amikor a 90-es években egy férfi gyermekét lökte le a hídról, majd később magát is megpróbálta itt megölni.

 

3/8 Hova tűnt Dan Cooper?

1971. november 24-én Dan Cooper felszállt egy Portlandből Seattle-be tartó gépre, aminek menetideje fél óra volt. Az utasok elmondása szerint a férfi a 40-es évei közepén járt, fekete öltönyt viselt, és semmi gyanús nem volt rajta.

Egyszer csak felállt a székéből, meggyújtott egy cigarettát, majd rendelt magának egy italt, és a felszállás után a légiutas-kísérő kezébe nyomott egy cetlit. A nő nem foglalkozott vele, azt hitte, Dan telefonszáma szerepel rajta.

„Hölgyem, jobban teszi, ha megnézi a papírt. Bomba van nálam” – közölte vele a férfi.

Hogy mi szerepelt a papíron, nem derült ki pontosan, mert Dan ezt követően visszavette tőle, de a nő szerint 200 ezer dollárt, négy ejtőernyőt, és egy üzemanyag kocsit követelt a reptérre. Az érkezésnél mindenkit leengedett a gépről, megtankoltatta a repülőt, majd két órával később elment vele. Amikor a gép Renóba érkezett, már üres volt, Cooper eltűnt, és soha, senki sem találta meg őt.

 

4/8 Rejtély a világítótoronyban

A Flannan-szigeteki világítótoronyból 1900 karácsonya előtt három ember tűnt el, teljesen nyomtalanul. Az épületet egy háromfős csapat kezelte, egy negyedik pedig a partról segített be nekik, így tudták működtetni a világítótornyot.

Azonban egyik nap, amikor a negyedik ember megérkezett a helyszínre, senkit sem talált ott. Az egyetlen jel, ami arra utalt, hogy kollégái a toronyban voltak, egy feldöntött szék volt az asztalnál.

Senkinek sem találták meg a holttestét, a nyomozók egyáltalán nem találtak nyomokat, és sosem derült ki, hova tűnt a három férfi. Persze teóriák születtek: voltak, akik szerint idegen lények rabolták el őket, mások szerint megfulladtak, vagy valaki megtámadta őket.

 

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»