5 régi konyhai eszköz, ami új szerepbe került

5 régi konyhai eszköz, ami új szerepbe került

Címlap / Otthon / Dekor / 5 régi konyhai eszköz, ami új szerepbe került

Mindenki konyhájában akad olyasmi, amit nem igazán használ, még sincs szíve kidobni, mert szép, mert régi, vagy mert a nagyié volt. Hoztunk néhány kreatív ötletet, melyek segítségével ezek a kedves konyhai kiegészítők nem csak porfogók lesznek többé!

Tésztaszűrőből hangulatvilágítás

Ha legközelebb a nagyidnál jársz, kérdezd meg tőle, nincs-e pár fölösleges tésztaszűrője, mert hangulatvilágítást akarsz varázsolni a konyhádba. Igen, kicsit biztos furcsán fog rád nézni…

Akár már 3 darabból is aranyos dekorációt készíthetsz: az izzókat rögzítsd a falra, a szűrőket pedig egy-két kis méretű szögre akaszd fel – így könnyen leemelheted őket, ha esetleg izzót kell cserélni.

Ha több tésztaszűrőd is van, akkor akár egy egész falat is csillagfénybe boríthatsz így.

Kanálkákból fogas

Szinte mindenkinek van olyan étkészlete, amit már nem használ, de sajnálja csak úgy kidobni.

Butaság is lenne, mert ha meghajlítod a kanalakat (nincs kanál, Neo!), és kilapítod a fejüket, akkor egyedi fogast készíthetsz belőlük.

A kanalakra akár gravíroztathatsz is, de egy szög és egy kalapács segítségével te beleütheted a családtagok neveit.

Merőkanálból gyertyatartó

Manapság nagyon népszerűek a műanyag vagy szilikon merőkanalak, de ha neked maradt még néhány fém változat is, akkor ilyen kedves gyertyatartókat készíthetsz belőlük például a fürdőszobába. 

Arra persze ügyelj, hogy gondosan hajlítsd meg a végüket, és a mécsesek stabilan álljanak a mélyedésekben, hiszen amikor nyílt lángról van szó, nem csak a dekoráció, a biztonság is fontos.

Mini sziklakert

Nagyon egyszerűen elkészítheted ezt az aranyos dekorációt: vájj lyukat a parafadugókba, rögzítsd őket a falra vagy egy táblára, és ültess beléjük sziklakerti növényeket.

A pozsgás növények nem igényelnek különösebb figyelmet, de ha mégsem bízol a kertészeti ismereteidben, nyugodtan használhatsz akár művirágokat is.

Kanál csillár

A kanalakból nem csak ruhafogast, de ilyen szuper csillárt is készíthetsz. 

Kicsit hajlítsd meg a nyelüket, és egy drót segítségével fogd egy össze őket.

A kanalak feje szép virágformát alkot, és fényes felületük megsokszorozza az apró izzó fényét, így különösen hangulatos világítást hozhatsz létre.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!