Reggeli előtt vagy reggeli után kell fogat mosni?

Reggeli előtt vagy reggeli után kell fogat mosni?

Címlap / Életmód / Egészség / Reggeli előtt vagy reggeli után kell fogat mosni? / 2. oldal

És a narancslével?

A narancslé fogyasztása utáni fogmosással pontosan ugyanaz a baj, mint a kávé esetében: a savasság. Ugyanakkor narancslevet inni fogmosás után sem éppen kellemes élmény. Ha mégsem tudsz lemondani a reggeli narancslevedről, jó ötlet lehet előbb fogat mosni, majd vízzel öblögetni, esetleg egy kevésbé erőteljes ízű fogkrémre váltani, és ez után elfogyasztani az italodat.

A fogselyem használata segít eltávolítani a rostokat a fogaid közül anélkül, hogy a sav által gyengített fogzománcot veszélyeztetné.

Moshatsz fogat reggeli előtt és után is?

Mi van akkor, ha te biztosra akarsz menni, és reggel kétszer is, rögtön ébredés után, és reggeli után is fogat mosnál? Kaplan szerint érdemes ezt átgondolni. A túlzásba vitt fogmosás sem tesz ugyanis jót, éppen úgy, mint a túl erőteljes sikálás, megviselheti a fogínyt. Ha mégis így jársz el, akkor tartsd észben, hogy a második fogmosás során már csak a reggeli során bejutott lerakódásokat kell eltávolítanod, legyél nagyon óvatos, és lassú, kíméletes mozdulatokkal tisztítsd csak meg a fogaidat.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást