Párkapcsolat / Szerelem

Randizás a járvány idején: így keress párt, míg távolságot tartasz

Randizás a járvány idején: így keress párt, míg távolságot tartasz

Az elszigetelődés érzelmileg mindenkit megvisel, de különösen nehéz lehet akkor, ha nincs kivel bekuckózni a kanapéra. Természetesen jó ötlet lehet ezt az időt arra használni, hogy egy kicsit magaddal törődj inkább, de akkor sincs baj, ha közben tovább keresnéd a szerelmet, vagy csak a jó társaságot. A koronavírusos időszak alatt személyesen biztosan nem tudsz ismerkedni, de azért a randizásról nem kell egészen lemondanod!

Használd ki az időt arra, hogy mélyebben megismerj valakit!

Tanulmányok igazolták, hogy néhány ember számára egyszerűbb, ha a technológián keresztül fedheti fel magát, és mivel így könnyebben és gyorsabban tárulkoznak ki, illetve mutatják meg a valódi személyiségüket, az online kapcsolatok megdöbbentő gyorsasággal tudnak elmélyülni.

Számos online társkereső oldal, például a Zoosk, a PlentyOfFish és az eHarmony tesznek közzé olyan kérdéseket, amelyek segítségével mélyebb irányba terelhetitek a beszélgetést vagy többet megtudhattok egymásról akkor is, ha egyelőre csak egy képernyőn keresztül beszélgettek.

Ha a személyes találkozás nyomása nincs rajtatok, ezekkel a mély és tartalmas beszélgetésekkel is elmélyíthetitek a kapcsolatotokat, vagy kiderülhet, hogy ki az, akivel összeillesz, és ki az, akivel nem működik a dolog, így mire véget ér a vészhelyzet, már tudni fogod, hogy ki az, akivel valóban érdemes lesz szemtől szemben is találkozni.

OlgaZakrevskaya/depositphotos.com

Vidd tesztkörre a randit!

Ha van valaki, akivel szívesen beszélgetsz, és úgy érzed, megvan a közös hang, és ideje lenne a személyes találkozónak, ám ezt a körülmények nem teszik lehetővé, iktassatok be egy próbarandit! Használjátok a modern technológiát, nyissatok ki mindketten egy üveg bort otthon, vagy főzzetek le egy kávét és üljetek a kamera elé!

Akár ki is öltözhettek, vagy megnézhettek közösen egy filmet – tulajdonképpen lemodellezhettek egy randit az élő találkozás nélkül is, mintha tennétek egy próbakört, mielőtt majd élesben is kipróbáljátok a dolgot.

Tény, hogy egy képernyőn keresztül találkozni nem ugyanaz, mint élőben, de ha megpróbáltok pozitívan állni a dologhoz, észre fogjátok venni, hogy az egyértelmű hiányok mellett van, amiben hozzá tud adni az ismerkedéshez ez a különös találkozó. Arról nem is beszélve, hogy ha működik köztetek a dolog, később remek sztori lesz az első randitokból, amit még az unokáitoknak is mesélni fogtok!

Próbáld ki a karanténappokat!

Miközben biztos, hogy az utóbbi hetekben megnőtt a forgalom a hagyományos randiappokon is, vannak szolgáltatások, amelyek kifejezetten már az új helyzet jegyében születtek, azzal a céllal, hogy a karantén alatt se legyél magányos, és ne kelljen lemondanod egy kis flörtről.

A QuarantineChat egy olyan alkalmazás, amely az interneten keresztül, tehát ingyenesen köt össze teljesen random, az appot használó emberekkel egy telefonhívás erejéig, hogy aztán gyakorlatilag bármiről beszélgessetek, míg mindketten karanténban ragadtatok.

Az Instagramon is létezik egy Love is Quarantine nevű oldal, ami a Love is Blind című Netflix sorozat stílusában hoz össze valakivel, akivel a karantén ideje alatt csetelhetsz, beszélgethetsz, ráadásul az oldal üzemeltetője minden bevételt a COVID-19 elleni küzdelemre ajánl fel, így biztosan egy jó ügyet támogatsz, miközben akár egy új barátra, vagy szerelemre is találhatsz.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást