Szerelem / Párkapcsolat

Randi után: nem ír, nem keres, de a képeidet lájkolja! Mit akarhat?

Mielőtt azt gondolnánk, hogy gyerekes témáról van szó, álljunk meg egy szóra. A facebookot eredetileg ismerkedés céljából írta meg a Zuckerberg, és ma napig megfelel ennek a funkciónak. Nem csoda hát, ha egy hatalmas ismerkedési térként tekintünk rá, és nőként mindenből következtetünk és kombinálunk. 

Adott az a gyakori eset, hogy van egy srác, aki folyton kettős jeleket küld. Tudod, hogy kedvel, hiszen jelét is adja; ha felteszel egy képet, lájkol, sőt, néha még kommentel is alá valami frappánsat. A tudomány viszont ezen a ponton megáll. Nem hív fel telefonon, nem érdeklődik felőled, de még csak egy két szavas üzenetet sem dob rád… De mégis miért van ez így?

Nem tudni, mi van köztetek

Lehet, hogy egy buliban találkoztatok valamikor régebben, vagy szimplán csak a neten akadtatok össze.

A lényeg, hogy nem vagytok olyan közeli ismerősök ezzel a sráccal, nem jártok együtt, de mégsem tudnád pontosan megmondani, mi van köztetek.

Mert ő az, akivel egy találkozás során szinte a levegőben tapintható az egymás iránti vonzalom, mégsincs veled napi kontaktban, és eszébe sem jutna megkérdezni, hogy érzed magad. Ellenben az új fotóidnál az elsők között nyomja meg a lájkot.

Sosem tudod biztosan, mi folyik köztetek, sőt, azt sem, hogy egyáltalán van-e valami az ártatlan flörtön túl.

De akkor egyáltalán miért lájkol?

Néha felesleges kombinálni és túlgondolni a helyzetet, ugyanis valójában erre a kérdésre a válasz nagyon egyszerű. És kicsit rideg is.

A tested, a külsőd tetszik neki, de a személyiséged iránt már nem érdeklődik. Ne érezd magad hibásnak ezért, hiszen nem tehetsz róla!

Sajnos ő tipikusan az a srác, aki rákattint az üzenetedre, megválaszolatlanul hagyja, de az Instagramon könnyedén kommentel neked. Mert nem akar ő mély beszélgetésekbe menni veled.

Az már túlságosan bonyolítaná a helyzetet. Ő csak szimplán azt akarja, hogy tudd, létezik. Azt szeretné, hogy ne feledkezz meg róla.

Igazából ez egy alattomos módszer

Persze lehetsz optimista, és felfoghatod az egészet úgy is, hogy a lájk részben elismerés, milyen klasszul nézel ki.

Viszont te is tudod, hogy másrészt ez egy meglehetősen alattomos módszer arra, hogy felhívja magára a figyelmedet anélkül, hogy jobban megerőltetné magát.

Számára nem kérdés, hogy elég egyetlen kattintás, és máris órákig gondolkodsz rajta.

A szomorú igazság csak az, hogy míg te rááldozod a fél napodat erre, neki nagyjából addig voltál a fejében, míg rákatintott a gombra. És nem tovább.

Csak felkavarja az állóvizet

Számára nem fontos, hogy megkérdezze, milyen napod volt, történt-e valami érdekes a munkahelyeden, vagy hogy szabad vagy-e este egy randira, mert nem akar a pasid lenni. Nem keres kapcsolatot.

Neki az is bőven elég, ha tudja, ott vagy, és beleegyeznél egy találkába, ha esetleg szüksége lenne egy kis társaságra.

Ő az a srác, aki néha feltűnik a semmiből, felkavarja az életedben lévő állóvizet, aztán pedig ugyanilyen gyorsasággal köd előtte, köd utána.

És tudod mit? Talán nincs is ezzel gond.

Neked sokkal jobb pasi jár

Mert te ennél sokkal többet érdemelsz. Neked nem olyan férfire van szükséged, aki csak online, egy virtuális világ mögé bújva kedvel téged.

Nem olyan embert érdemelsz, aki képes heteken át úgy meglenni, hogy még csak nem is ír neked, és egy lájkkal letudja a “kötelességeit”. A hozzád illő srác felemeli a telefont, mert hiányzol neki, és hallani akarja a hangod.

Ő nem érzi úgy, hogy muszáj a képeid alá kommentelnie, hogy felkeltse a figyelmed. Mert ő írni fog, hiszen tényleg kíváncsi arra, mi történt veled.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást