A Rák személyiségjegyei – 5 meghökkentő, de igaz tulajdonság

A Rák személyiségjegyei – 5 meghökkentő, de igaz tulajdonság

Címlap / Életmód / Ezotéria / A Rák személyiségjegyei – 5 meghökkentő, de igaz tulajdonság

A Rák jegyűekről először mindenkinek az jut eszébe, hogy érzékeny és érzelmes emberek, pedig nemcsak ez jellemző rájuk. Nagy kihívás igazán megismerni a Rák csillagjegy szülöttjeit, hiszen elég ellentmondásos személyiségek. Az igaz, hogy szinte túlságosan is szentimentálisak, ugyanakkor de jó intuitív képességekkel is rendelkeznek, fontos számukra a család. Nézzük mi mindent kell tudnunk ahhoz, hogy teljes képet kapjunk róluk – íme öt meglepő, de igaz tulajdonság a Rák jegyről!

1. Nehéz kiismerni őket

A legkülönlegesebb jegy abból a szempontból, hogy tele van ellentmondásokkal, úgyhogy annak, aki szeretne jól megismerni egy Rák jegyű embert, bizony fel kell kötnie a gatyáját.

A Rák legtöbbször önellátó, aki nem függ másoktól sem anyagi, sem fizikai értelemben, ugyanakkor ha érzelmi támogatásról vagy bátorításról van szó, akkor nagyon is szükségük van társra, vagy barátokra, akire támaszkodhatnak. Nekik könnyen megnyílik mindenki, de ők nehezen oldódnak fel és bízzák másokra legmélyebb érzéseiket. Ha egy Rák elárulta neked a titkait, akkor egy örök barátra leltél benne.

2. Érzékenységüket gyakran tévesztik össze gyengeséggel

Az érzékeny Rákokat sokan tévesen leírják, mondván túl emocionális és szentimentális emberek, pedig rosszul teszik.

A Rák jegyű ember rendkívül kitartó és olyan erős mentálisan, hogy kijelenthetjük, hogy ebből a szempontból a zodiákus egyik legszívósabb jegye.

Ha akarnak valamit, nem állnak meg, amíg meg nem szerezték. Motiváltságuk és vereséget nem ismerő hozzáállásuk nagyon inspiráló és érzékeny beállítottságuk ellenére elképesztően kitartóak tudnak lenni.

 

3. Hajlamosak túlgondolni minden szituációt

Ha valaki nem ugrik bele váratlan helyzetekbe és nem dönt elhamarkodottan, az a Rák. Arra is ügyel ugyanis, hogy döntése ne csak neki, hanem a szeretteinek is jó legyen. Azonban hajlamosak arra, hogy túlanalizáljanak mindent és képesek órákig, napikig, hetekig töprengeni, mielőtt végül döntésre jutnak. A testbeszédet és az írásos üzeneteket is megrögzötten vizsgálják, nekik minden kis emoji nagy jelentőséggel bír, tehát amikor egy Rákkal kommunikálsz, legyél egyértelmű, mert nem jó engedni neki, hogy a sorok között olvasson és feleslegesen stresszelje magát. 

4. Félnek attól, hogy megbántják őket

Ráknak lenni bonyolult. A zodiákus legérzelemdúsabb jegyének lenni nem könnyű. Akár barátaikkal vannak, akár családtagjaikkal, ők bátran kimutatják érzelmeiket.

A legtöbb Rák szentimentális és minden családi emléket megőriz, illetve legfőbb életcélja egy saját család alapítása.

Mivel nyíltan vállalják  érzelmeiket, ha megbántják őket, szintén nem fogják vissza reakciójukat, ami mindig nagyon látványos. Vagy visszahúzódnak a csigaházukba, vagy támadnak, de az érzelmi kitörés mindig garantáltan erős, hiszen rendkívül érzékenyek. Hangulatingadozásaikat azonban nem szabad a lelkedre venned, hiszen ők csak így védekeznek. 

5. A legjobb barátok

Bármilyen bajba kerültél, egy Rák mindig kisegít. Aki kedves hozzájuk, azért tűzön-vízen átmennek. Rengeteg szeretet adnak és akkor a legboldogabbak, mikor szűk, de szerető családi és baráti körükben vannak. Szeretnek szeretni és azt is, ha őket szeretik. Régi barátaikkal aktívan tartják a kapcsolatot, senkit nem felejtenek el.

A legféltettebb titkaidat is megoszthatod egy Rákkal, nála biztonságban lesz, senkinek nem adja tovább.

Ha a legjobb barátod a Rák jegyben született, szinte biztosra veheted, hogy életetek végéig kitartotok majd egymás mellett, mert ő nem hagy senkit elkallódni.

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!