Ragyogó haj 4 lépésben

Ragyogó haj 4 lépésben

Címlap / Stílus / Haj / Ragyogó haj 4 lépésben

A csillogó haj a fiatalság és a vitalitás jele. A szennyeződés, a vegyi anyagok és a forró hajformázás megviselik a hajat, azonban néhány lépéssel újra tündökölhet.

Hajmosás

A hajápolást már a zuhany alatt el kell kezdeni. Keress olíva olaj, jojoba és rizs fehérje kivonatú sampont és balzsamot, melyek kiemelik a haj természetes fényét.

Bánj óvatosan az erős tisztítóhatású samponokkal, hiszen ezek megfosztják hajadat a nedvességtől, melyre mindennél jobban szüksége lenne, ráadásul kifakítják a festett haj színét.

Samponozás után, kend be hajad balzsammal, hagyd hatni, majd alaposan öblítsd ki. Ha a hajad festett, hetente használj pakolást, hogy hajad megfelelően hidratált legyen.

Kezelés

Ezután következhet az előkészítés. Miután hajad törölköző-száraz, kend be olyan krémmel vagy szérummal, mely kifejezetten a csillogásra született és gazdagok pantenolban.

A krém formájú ápolószerek könnyebbek, kevesebb szilikont tartalmaznak, így ideálisak a vékony vagy közepes hajszálú nőknek. A fényszérumot inkább göndör vagy vastag hajszálú hölgyeknek ajánljuk. A csillogásért felelős készítményt oszlasd el egyenletesen hajadon.

Hajszárítás

Fontos a megfelelő hajszárítás. Szükséged lesz egy természetes sörtéjű körfésűre, melyet a tincsek alá helyezel.

A szárítást mindig a hajtőtől kezd, a hajvégek felé haladva. A fésűvel is bánj óvatosan, nehogy felsértsd a kutikulákat.

Utolsó simítások

A hajformázást fejezd be egy kevés hajfény spray-vel. Amíg még meleg a hajad a szárítástól, hajtsd le a fejed és a hajvégekre permetezz hajfény spray-t. Kerüld el a hajtöveket. Ha azonban egész hajadra szeretnéd felvinni, kenj szét egy keveset tenyeredben és húzd végig hajadban.

A lapos és szögletes hajkefe fényesíti és egyenesíti a hajat, ezért ha ezt szeretnéd, szerezz be egy ilyen hajkefét. A göndör tincsekhez válassz henger alakú hajkefét, amelyet szárítás alatt használsz.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!