Púderszín minden mennyiségben

Púderszín minden mennyiségben

Címlap / Stílus / Divat / Púderszín minden mennyiségben

A púderszín évek óta tartja magát a divatszínek között. Nem véletlen, hiszen kiválóan variálható a többi szín szinte mindegyikével, és bármilyen korosztálynak jól áll.

Talpig púderszínben

Néhány éve divat a csak púderszínbe való öltözés. Ez nagyon finom és nőies benyomást kelthet, de érdemes megfigyelni, hogy megfelelő-e ehhez a bőrszínünk: túl sötéthez és túl világoshoz nem ajánljuk, mivel azok elnyomják egymás hatását. A sötét bőr túl sötétnek fog tűnni, míg a ruha elveszíti jellegét.
A túl világos bőr viszont még fakóbbnak látszik mellette, ezért érdemes ezt is mellőzni – vagy kicsit hozzábarnulni a púderszínhez.
Betterelli tavasz/nyár 2012

Kislányos báj

A púderszín viselése általában kislányos, ártatlan bájt kölcsönöz a viselőjének. Ha más finom színekkel kombináljuk, akkor különösen ezt a hatást érhetjük el.
Érdemes ezért odafigyelni a szabásvonalakra, hogy ha például egy megbeszélésen szeretnénk komoly benyomást kelteni, akkor oda ne egy lenge, fodros vagy csipkés darabot válasszunk ebben a színben, inkább egy határozott szabású, hivatalibb blúzt.
Berardi tavasz/nyár 2012

Színkombinációk

A púderszín szinte minden színnel jól mutat: sötétbarnával elegáns, kifinomult benyomást kelt, míg az élénkebb, harsányabb színeket kiemeli, hagyja azokat dominálni.
Pasztell színekhez választva finom, nőies hatást érünk el, a színek még légiesebbek lesznek tőle. A kerülendő kombináció a púderszín esetén a fehér és a sárga szín szinte minden árnyalata.
Mulberry, Paul Smith tavasz/nyár 2012

Cipő

Az utóbbi évek egyik legstabilabb divatirányzata a púderszínű cipő. Leginkább platform verzióban találkozhatunk vele, divatos a teljesen zárt, vagy az orránál nyitott, esetleg a gladiátor szandálként elkészített lábbeli is ebben a színben.
Óriási előnye, hogy optikailag nyújtja a lábat, mivel a színe egybeolvad a láb bőrével, a magas sarkak miatt pedig még magasabbnak tűnhetünk benne. Bármilyen ruhához felvehetjük, hiszen alapruhadarabunkkal, a bőrünk színével harmonizál.
Philosophy tavasz/nyár 2012

Smink

A púderszín mellé szinte kötelezőnek is nyilváníthatjuk az arcfestést, mégpedig annak is a natúr verzióját. A púderszínű ruhák mellé hasonló, bézs árnyalatú színek illenek, csillogásból pedig kifejezetten kevés javasolt.
A smink nélkül (főleg pirosító nélkül) azonban az arcunk könnyen elveszik az egészben, ezért minden esetben fessük ki magunkat a púderszínű megjelenésünk mellé. Natúr szemfestés és kicsit erősebb szájszín az ideális választás.
Siriano tavasz/nyár 2012

Kiegészítők

A púderszínhez egyaránt jól illenek a fémes, ezüst színű kiegészítők és sárgás, akár réz színű ékszerek is. A lényeg, hogy az ezüsttel fémesebb, míg az arany árnyalatokkal finomabb, melegebb hatást érhetünk el.
Púderszínbe öltözve lehetőleg kerüljük a túl élénk vagy domináns ékszereket, inkább válasszunk kevesebb, de annál finomabb kidolgozású darabokat. Púderszín kiegészítőket csak megfelelő bőrszín mellett vállaljunk be.
Blugirl tavasz/nyár 2012

Hajszín

A halvány púderszínű ruhák, felsők remekül kiemelhetik hajunk színét és fényét. Kivéve, ha nagyon világos barna, esetleg sárgás szőke a hajunk.
Ezekben az esetekben a két szín hatástalanítja egymást, és egyik sem tud érvényesülni. Sötétbarna, fekete vagy akár vörös színben is azonban nyugodtan viseljünk púderszínt!
Mulberry tavasz/nyár 2012

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást