Ekkora esélyed van rá, hogy pszichopata a szomszédod

Ekkora esélyed van rá, hogy pszichopata a szomszédod

Címlap / Otthon / Ekkora esélyed van rá, hogy pszichopata a szomszédod / 2. oldal

De mit figyeltek meg a környezetet tekintve a kutatók?

Fido és társai megvizsgálták a sötét triád és az életpreferencia közötti kapcsolatot. Ebből már meg tudták állapítani, hogy a városokban sokkal nagyobb eséllyel találunk ilyen embereket, mint vidéken.

Dacára annak, hogy rengetegen éppen ennek ellenkezőjére gondolnak, és ezen a téren ijesztőbbnek hathat a vidék, vagy a falu, a külváros, sokkal inkább úgy tűnik, a nagyvárosokban, belvárosokban élőknek van okuk nagyobb aggodalomra – dacára annak, mit sugallnak a horrorfilmek. 

Ezt a preferenciát a szakértők azzal magyarázzák, hogy a városi élet által megteremtett körülmények vonzóbbak azok számára, akik kizsákmányoló, parazita, elnyomó, vagy éppen ragadozó-jellegű életet szeretnének élni.

Megjegyzik azt is, hogy ez az eredmény összhangban áll azzal, hogy a sötét személyiséggel rendelkező emberek könnyebben ki tudnak bontakozni a nagyobb népsűrűségű területeken, ahol az anonimitás gyakorlatilag alapvető.

Ez a körülmény megkönnyíti azoknak az embereknek a dolgát, akik ki akarnak használni másokat. Ott ugyanis sokkal kisebb az esélye, hogy lebuknak, vagy éppen elkapják őket. Ha pedig felforrósodik a lábuk alatt a talaj, egyszerűen továbbállnak, és alighanem bottal üthetik a nyomukat. 

Szóval a helyzet az, hogy minél nagyobb népsűrűségű helyen élsz, minél több emberrel veszed körül magadat és minél nagyobb számú lakással bíró épületben laksz, annál nagyobb az esély arra, hogy a te közvetlen szomszédjaid között is ott lapul egy pszichopata

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást