Ezt a környéket nagyobb eséllyel választják a pszichopaták

Ezt a környéket nagyobb eséllyel választják a pszichopaták

Címlap / Életmód / Lélek / Ezt a környéket nagyobb eséllyel választják a pszichopaták

Milyen közel van a legközelebbi bölcsőde, lehet-e a környéken parkolni, milyen messze kell mennünk, ha szombat reggel vesszük észre, hogy elfogyott a tej és járnak-e erre az éjszakai buszok.

Csak néhány szempont, amit mérlegelhetünk, mielőtt új lakhelyet választunk magunknak. Bár az igényeink nagyon különbözőek lehetnek, a legtöbben egy dologban egyet értünk: szeretünk biztonságos helyen lakni.

Költözés előtt ezért jellemzően szétnézünk a környéken, teszünk egy sétát a parkokban és a közeli aluljárókban. Még az is lehet, hogy megkérdezünk néhány környéken élőt a közbiztonságról, vagy átnézzük a neten fellelhető rendőrségi statisztikákat.

Azt azonban nem tudjuk megmondani, hogy milyen szándékú emberekkel osztozunk az utcánkon, vagy akár az épületünkön. Kutatások szerint bizonyos tényezők valószínűbbé teszik, hogy a sötét alakok is a te szomszédságodat válasszák lakóhelyül.

A sötétség természete

Ha olyan szerencsés helyzetben vannak, hogy választhatnak, az emberek olyan területen szeretnek élni, ami számukra a legkényelmesebb. Van, akinek ez a természet közelségét, van, akinek a belváros nyüzsgését jelenti.

És míg a legtöbbeken ezen döntések során figyelembe veszik a közösségi tényezőket – hol a legkönnyebb találkozni a barátokkal, esetleg hol lehet ismerkedni vagy programokon részt venni – a pszichopaták másként gondolkodnak.

Egy 2020-as kutatás a sötét személyiségek és a természet közötti kapcsolatit vizsgálta. A vizsgálat sötét személyiségként írja le azt, amit általában sötét hármasnak neveznek:

  • a pszichopátia – más emberek semmibe vétele,
  • a nárcizmus – általában önközpontúságban és hiúságban nyilvánul meg,
  • és a Machiavellianizmus – olyan személyiség, amelyet olyan tulajdonságok jellemeznek, mint pl. cinizmus és manipuláció.
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást