Amikor megsejted, hogy egy pszichopata nevelt…

Amikor megsejted, hogy egy pszichopata nevelt…

Címlap / Életmód / Lélek / Amikor megsejted, hogy egy pszichopata nevelt…

Mindannyian hallottuk már a pszichopata kifejezést, talán hajlamosak is vagyunk túl gyakran használni is, anélkül, hogy valóban értenénk, mit is jelent. Amikor pedig tényleg összefutunk egy valódi pszichopatával, nem ismerjük fel, kivel van dolgunk. Főleg akkor nem, ha közvetlen környezetünk tagja, történetesen az anyánk. Ma már a hivatalos megnevezés szerint antiszociális vagy disszociális személyiségzavarként emlegetjük ezt az állapotot.

Az antiszociális ember felrúgja a társadalmi együttélés szabályait, képtelen beilleszkedni a közösségbe, normaszegő. Alapvetően elmondható, hogy az ilyen ember nem érez: sem megbánást, sem bűntudatot a tetteiért, másokkal sem képes együttérezni.

Nem szorong, önös érdekeitől vezérelve nem riad vissza mások félrevezetésétól, a hazugságtól sem. Tévedéseiből nem tanul, nem változtat a viselkedésén. Élhet teljesen átlagos életet és a felszínen viselkedhet úgy, ahogyan azt tőle a külvilág elvárja, de ez csak látszat, kizárólag saját céljai elérése érdeki, másokkal nem törődik. Éppen ezért szeretetteljes szülő sem válik belőle.

A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!
«Előző
1/5
Következő»

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!