Profi trükkök, hogy tökéletes formájú, ívű és színű szemöldököd legyen

Profi trükkök, hogy tökéletes formájú, ívű és színű szemöldököd legyen

Címlap / Stílus / Arc / Profi trükkök, hogy tökéletes formájú, ívű és színű szemöldököd legyen

A szemöldök kérdése mindig is kardinális volt, hiszen trendek jönnek és mennek, éppen ezért fontos, hogy a szemöldököd formájára is odafigyelj. Bár sajnos néhány évig a cérnavékonyra szedett volt a menő, mostanra szerencsére visszatértek a természetességre fókuszáló trendek.

A szemöldököd rendkívül sokat javíthat, de akár ronthat is az összképen, éppen ezért nagyon fontos, hogy minden esetben harmonikusan illeszkedjen az arc formájához. Mai cikkünkben adunk néhány tippet, hogy ezt miként is érheted el!

Az alapok

Az ideális szemöldök illeszkedik az archoz, illetve a hajszínhez. Ha szeretnéd megtalálni az hozzád leginkább passzoló ívet, akkor ahhoz szerezz be két hurkapálcát, vagy hosszúszárú ecsetet, ezek segítségével ugyanis ezt könnyűszerrel megteheted.

Kösd össze velük az orrcimpa külső szélét és a könnycsatornát – azaz a szem belső sarkát – majd az orrod ugyanezen a pontjait a szem külső sarkánál lévő kis domborulattal.

Ami ezen a két határon kívül esik szőrszál, azokat tépkedd ki és szedd ki a szemöldök alatti magányosan tengődő szőrszálakat is.

Az ív kialakítása

Ezután alakítsd ki a szemöldöknek a szem vonalát is követő finom ívét, amelynek a csúcsa a pupilla külső karimája fölé kell essen. Ceruzával mérd ki, hogy az orrtól a pupilláig vezető vonal vége, vagyis a csúcs hova is esik pontosan.

Vigyázz, hogy a tekinteted ne legyen se túl csodálkozó, se túl haragos, egy elrontott szemöldök ugyanis teljesen elronthatja az arcunkat.

Ha mégis elrontottad az ívet, ne ess kétségbe, a szálak visszanőnek, addig pedig szemöldökpúderrel új ívet kell festened magadnak.

Mivel dolgozz?

A szemöldök szedése bár egyszerűnek tűnhet, mégis jókora precizitást igényel. Használhatsz szemöldökcsipeszt, de orvosi eszközöket forgalmazó boltban vásárolhatsz, profi, pontos eredményt adó csipeszt is. A kiválasztásnál legyen elsődleges szempont a minőség.

Fontos, hogy ügyelj a szimmetriára, hiszen kevés csúnyább sminkbaki létezik, mint az aszimmetrikus, túl magasra ívelt szemöldök. Előtte mindig alaposan tisztítsd meg bőrt, így ugyanis sokkal könnyebb dolgod lesz.

A hiedelemmel ellentétben a szemöldök szedés lehet kellemetlen, fájó érzés, így, ezt enyhítheted jeges borogatással, utólag pedig ne feledkezz meg a bőrnyugtatásról sem.

A festéshez szemöldökpúder és szemöldökecset szükséges. A púder választásakor vedd figyelembe a szemöldököd és hajad természetes színét, mert a barnának számtalan árnyalata létezik, neked pedig meg kell találnod a hozzád illő színt.

Festés és smink

A szemöldököd az eredeti hajszínedhez passzol, vagyis ha te festeted a hajad, akkor könnyen előfordulhat, hogy a szemöldöködet is át kell majd alakítani. A festést bízd inkább szakemberre.

Smink tekintetében úgy teheted hangsúlyosabbá az alig látszó szemöldököt, hogy egy sötétebb árnyalatú szemöldökpúdert alkalmazol. Tegyél egy keveset, egy szögletes ecsetre, rázd le róla a felesleget, majd finoman simítsd a szemöldökre, kifelé haladva. A művelet végén fixálhatod a szemöldöködet átlátszó szempillaspirállal vagy e célra kifejlesztett smink fixálóval.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást