7 profi trükk, hogy a szilveszteri sminked egész este kitartson

7 profi trükk, hogy a szilveszteri sminked egész este kitartson

Címlap / Stílus / Arc / 7 profi trükk, hogy a szilveszteri sminked egész este kitartson

Akár karácsony, akár szilveszter, ilyenkor mindenki kicsit bátrabban használja az aranyat, a csillámot és a rúzst, de mivel a mulatság egész este kitart, jó, ha a sminked sem fárad el hamarabb, mint ahogy te teszed. Íme, néhány tipp, amivel egész este tökéletes formában lehetsz.

Tartós szemhéjfesték

Fogd a szemkörnyékre használt korrektorodat, és vigyél fel belőle egy keveset a szemhéjadra is – ez tökéletes alapot teremt a szemfestékednek.
Hogy ne változtassa meg a színt, először a korrektorra vigyél fel egy semleges árnyalatot, majd erre jöhet a kiválasztott szemhéjpúdered, ami biztosan tapad, nem mászik el, és egész este ragyogni fog.

Göndör pillák

Ahogyan a hajaidat a sütővas, úgy a szempilláidat is formázhatja a hő.
Persze nem kell túlzásokba esni, hiszen nagyon érzékeny kis szőrszálakról van szó, de ha azt szeretnéd, hogy a különleges estén végig szépen íveltek legyenek a pilláid, akkor a szempilla-göndörítődet melegítsd fel egy kicsit egy hajszárítóval, mielőtt megformázod vele a pilláidat.

Tartós szempillaspirál

A szempillaspirál a sminked koronája lehet, de ha elmaszatolódik, az mindent tönkretesz. Mielőtt kifestenéd a pilláidat, szórj rájuk könnyedén egy kis hintőport – tényleg csak egészen keveset, és vigyázz, hogy ne kerüljön a szemedbe.
Így a szempillaspirál sokkal tartósabb marad.

Hidratált ajkak

Ha nem szeretnéd, hogy a rúzsod percek alatt felszívódjon, vagy leperegjen, hidratáld az ajkaidat! Egy puha, nedves fogkefével finoman dörzsöld át őket, hogy eltávolítsd az elhalt hámrétegeket, majd kend be egy kis mézzel, esetleg kókusz-vagy mandulaolajjal.
Miután néhány percig hagytad hatni, egy puha kendővel itasd fel a felesleges zsiradékot, mielőtt felviszed a szádra a rúzst.

Használj ajakceruzát!

Még ha általában nem is szoktál, most ajánlott a kontúrceruzáért nyúlni, mert ez egész éjszaka a helyén tarthatja a rúzsodat.
Használj megegyező színeket, és haladj az ajkaid vonalán belül, így senki nem fogja megmondani, hogy keretezted az ajkaidat, a rúzsod viszont tartós marad, nem mászik el az ajkaidról.

Használj ecsetet!

A gyors mozdulatok helyett egy kis sminkecsettel vidd fel a rúzsodat, milliméterről milliméterre haladva, minden aprócska ráncot kitöltve.
A rúzst így nem csak jobban eloszlatod, de mélyebben is az ajkaidba dolgozod, és az eredmény sokkal ragyogóbb, simább, természetesebb és persze tartósabb lesz. A szilveszteri partira kell egy kis csillogás, ezért akár arany vagy ezüst csillámmal is tehetsz az ecsettel az ajkaidra!

Szép bőr, egész este

Ahhoz, hogy a bőröd egész este tündököljön, több rétegben kell felvinned a bőrhibákat eltüntető csodaszereket: használj primert az alapozód alá, az alapozód fölé pedig vigyél fel egy áttetsző púdert.
A por állagú pirosító helyett használj krémet, mert ez sokkal tovább kitart.

+1 tipp: amit mindenképpen vigyél magaddal

Senki nem akar egy sporttáskával szilveszterezni, de azért a retikülödbe mindenképpen dobd be a rúzsodat, hogy koccintás után meg tudd igazítani a sminkedet.
Tegyél el egy kompakt púdert is, így a táncolás közben leizzadt sminket korrigálhatod, ha pedig műkörmöt viselsz, mindenképpen dobj be egy pillanatragasztót is a táskádba, mert életmentő lehet az este folyamán.

VIDEO Téli horoszkóp 2023

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!