Professzionális fényvédelem a hajnak, professzionális termékekkel

Professzionális fényvédelem a hajnak, professzionális termékekkel

Címlap / Stílus / Haj / Professzionális fényvédelem a hajnak, professzionális termékekkel

Milyen gondokat idézhet elő az erős napsugárzás?

Az erős UV-sugárzás olyan visszafordíthatatlan folyamatokat indíthat el, amelyek igencsak károsíthatják a hajszerkezetet. Megváltozhat a haj tapintása, állaga, és még a színe is módosulhat. Hajszálaink felszínén van egy úgynevezett hidrolipid filmréteg, mely az erős napsugárzás hatására szétbomlik. Aminek az a következménye, hogy a sejtközi kötőanyag meggyengül.

Sőt, mivel a keratinállomány is sérülhet, a hajrostok ellenálló képessége is gyengülni fog. Aminek a szín változását köszönhetjük, az a melaninállomány módosulását jelzi. Egy hosszabb vízparti nyaralás vagy strandolás során biztosan te is megfigyelted már ezeket a változásokat. A Hair-Line webáruház professzionális hajápolási termékeinek segítségével azonban megóvhatod hajadat a nemkívánatos elváltozásoktól.

Miért fontos a haj fényvédelme?

A nyári időszakban sokkal többször érintkezik vízzel a hajunk. Ráadásul a strandon lévő klóros víz, illetve a tengerparti sós víz további kihívás elé állítják a hajunk egészségét, amelyet a napsugárzás káros hatásai már szintén elkezdtek megtépázni. A hajszerkezet ezeknek a változásoknak köszönhetően porózusabb lesz, könnyebben beengedi a nedvességet, hiszen a vízlepergető képessége csökkeni, ami által minden külső hatással szemben sokkal érzékenyebbé válik.

Az, hogy ezek a károsító hatások pontosan milyen következménnyel fognak járni, sokban függ attól, hogy mely hajtípushoz tartozol. Ennek megfelelően kell kiválasztanod azokat a professzionális termékeket, melyekkel hatékonyan megóvhatod fürtjeidet. A gyakori fésülés, hajvasalás, illetve a haj találkozása különféle kemikáliákkal minden esetben kibillentik egyensúlyából hajad állapotát.

Tehát minél több fizikai és kémiai hatás ér alapból eg hajkoronát, annál védtelenebbek hajszálaid a strandon, ahol így még nagyobb kihívás a forró nyári nap és a víz negatív hatásainak ellenállni.

Vedd fel a harcot a napsugárzás káros hatásai ellen professzionális termékekkel

Mielőtt még beletörődnél, hogy hajad durvává és nehezen kifésülhetővé válik, vagy hozzászoknál az új, kifakult színéhez, emlékeztetni szeretnénk, hogy azért van megoldás. Készülj fel tudatosan a nyári hajápolásra és használj olyan termékeket, amelyek megerősítik ellenálló képességét. Nyaralás előtt és után mindig szánjunk időt a hosszabb hajpakolásokra, illetve szerelkezzünk fel fényvédőt tartalmazó hajápoló termékekkel. Így hajunk könnyebben veszi fel a harcot majd a napfény és a víz károsító hatásaival szemben.

A megfelelő hatóanyag-tartalmú termékek nemcsak táplálják és erősítik, hanem képesek elnyelni az UV-sugarakat. Így amellett, hogy megerősödik a haj belső szerkezetét, illetve a sejtközi kötőanyagot, növekedni fog hajszálaid ellenálló képessége is.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!