Prága 10 lenyűgöző látnivalója

Prága 10 lenyűgöző látnivalója

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Prága 10 lenyűgöző látnivalója

Európa talán legszebb fővárosának Prágát tartják. Az óvárost gyalog is bejárhatod. A számos látnivaló közül megpróbáltuk a 10 legfontosabbat kiemelni:

A Prágai vár és az Arany utcácska

A Prágai Vár a világ legnagyobb vára. Ma már székhelye a cseh köztársasági elnöknek, de a cseh koronázási ékszereket is itt őrzik.
Ódon falai mögött található a híres Arany utcácska, amely számos történelmi személy lakóhelyeiről is híres (itt élt például Franz Kafka).

Az Óváros tér a Szent Miklós és Tyn templomokkal

Prága legnépszerűbb tere, sok történelmi látnivalóval. Ha ide látogatsz, nem hagyhatod ki a Tyn és a Szent Miklós templomok, valamint a régi városháza látogatását a csillagászati órával.
Az Óváros terén Husz János cseh forradalmár szobra áll.

Csillagászati óra és a Régi Városháza

A régi városháza épületén impozáns csillagászati óra található, amelyet 1410-ben építettek.
Ez a világ leghíresebb csillagászati órája (helyileg Orloj-nak hívják). Minden órában rövid és érdekes játékát hallhatod az órának, ez egyébként Prága egyik fő attrakciója. 

Károly-híd

A legrégebbi prágai híd. 1357-ben építette IV.Károly a lerombolt Judit híd helyére. A híd mészkőből épült , 520 m hosszú, 10 m széles és tizenhat pillérrel rendelkezik.
Ha szeretnéd megismerni a híd rendkívül gazdag történelmét, látogass el a Károly-híd Múzeumba, amely az Óváros felöli híd végén található. 

Lesser város híd és tornyok

Szorosan összekapcsolódik a Károly híddal, mégis érdemes külön látnivalóként említeni. A Lesser városrész végén és a Károly híd két tornyon és egy hídkapun keresztül csatlakozik. Ezt a „kaput” és a tornyokat még a 14. században kezdték építeni.
A toronyban található egyébként a Károly-híd történelmét bemutató múzeum valamint innek lélegzetelállító kilátás nyílik a hídra és a folyóra.

Szent Vitus Székesegyház

Ha csak monumentális építészetét tekintjük, máris lenyűgöző a Szent Vitus katedrális, de történelmi szempontból is hosszú múltra tekint vissza.
A templomot 1344-ben kezdték építeni, számos cseh király, szent és prominens személy sírja található itt.

Zsidó negyed

Prága meghatározó városrésze a zsidó negyed. Itt található az Óvárosi zsidó temető, a Régi Új Zsinagóga, vagy a Zsidó Múzeum is.
A temetője olyan híres zsidó történelmi személyek sírját rejti, mint Löw Rabbi. A Régi Új Zsinagóga az egyik legrégebbi európai zsinagóga, a legenda szerint alapkövei a jeruzsálemi Salamon Király templomából származnak.

Visegrád kastély

A Moldva folyó menti hegyen húzódó fennséges Visegrád kastélyról nagyszerű kilátás nyílik a városra. Ma Vysehrad-ot barokk stílusban épült falak és bástyák veszik körül, melyek olasz építészek művei.
Bent, a falak között megtalálható a Péter és Pál monumentális templom. Nyugati részében temetőt építettek az állami óriások méltóságteljes emlékére. A kiégett lőszerraktár helyén négy híres szoborcsoport található.

Petrin torony

A Petrin torony kicsit a párizsi Eiffel-torony utánzása, de magassága mindössze 60 méter. Építészetileg azonban különleges gyöngyszeme Prágának.
Prága egyik dombján található, ahonnan csodás kilátás nyílik a városra. Gyönyörű parkokkal, kertekkel, labirintussal övezett. Szép élményt nyújt, amelyet kár kihagyni.

Vencel tér

A csehek védőszentjéről elnevezett tér, aki szobrot is kapott a tér elején. A Vencel tér inkább Prága shopping és business részén található, de mégis része még a történelmi Prágának. Karácsonykor csodás fényekben és dekorációban pompázik.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!