Életmód / Kikapcsolódás / Stílus / Tech és kütyük

Így pózolj a képeken, hogy azonnal jobban mutass: apró, de látványos trükkök

Így pózolj a képeken, hogy azonnal jobban mutass: apró, de látványos trükkök

Emeld meg a nyelved!

Furcsa trükknek tűnhet, de állítólag profi modellek is esküsznek rá: ha gyakran bosszankodsz amiatt, hogy a mosolygós képeiden az állad alatt extra kis húspárnák jelennek meg, akkor ez a legjobb módszer a toka elkerülésére.

Amikor mosolyra húzod az ajkaidat, nyomd fel a nyelvedet a szájpadlásodhoz. Az izom felnyomása megnyújtja a nyakat és az állkapocs vonalát, így elkerülhető az extra redő kialakulása. A bennfentesek szerint Heidi Klum és Renee Zellweger is ezt a módszert használja.

Szegd előre az álladat!

Különösen azokra lehet igaz, akik zavarba jönnek, amikor fényképezik őket, hogy öntudatlanul is kissé lefelé billentenek a fejükkel. Ez azonban a lehető legrosszabb, amit tehetsz, mert előnytelenek lesznek az árnyékok, és még akkor is úgy tűnhet, hogy tokád van, ha nincs is.

Az arcod sokkal nyitottabbá, barátságosabbá és vékonyabbá válik, ha egy egészen picit előre tolod az álladat. A vállaid maradjanak lazák és mozdulatlanok, csak a fejedet mozdítsd előre éppen egy picikét. Lehet, hogy elsőre furának tűnik a mozdulat, de a néhány milliméter óriási különbséget jelent majd a képeken.

Ne fordulj el a kamerától!

Az oldal irányból készült képek természetesnek hatnak és kedves benyomást keltenek, de nem érdemes a válladat mutatni a kamerának.

Sokkal jobb összhatást érhetsz el, ha körülbelül 45 fokban elfordulsz, majd anélkül, hogy a lábfejeidet mozdítanád, csak a felső testeddel, csípőből fordulsz vissza a kamera felé. Így a felső tested sokkal arányosabbnak fog tűnni és egészében is vonzóbb, barátságosabb benyomást keltesz, mintha csak az egyik vállad és a karod látszana a képen.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Keresztbe a lábakat!

Ha teljes alakos kép készül rólad, például mert a szettedet szeretnéd megmutatni, tedd egymás előtt keresztbe a lábaidat, kicsit úgy, mintha lépni készülnél.

Ettől az egész testtartásod természetesebb lesz, a csípőd karcsúbbnak, a lábaid pedig hosszabbnak fognak tűnni. A trükk akkor is működik, ha ülve fényképeznek: egyenesítsd ki a felsőtested, a bokáidat tedd keresztbe, az egyik kezedet pedig tedd a térdedre, és máris jobban mutatsz majd a fotón!

Mozdulj!

Hacsak nem egy gyors fotó erejéig kapnak el, hanem valami céllal próbáltok meg egy jó fotót készíteni rólad például a blogodra vagy a profilodhoz, akkor vigyázz, hogy ne merevedj bele egy pózba sem! Nem biztos, hogy elsőre minden tökéletes lesz a képen, de minél tovább tartod ki a pózt és a mosolyt, annál inkább természetellenes hatást kelt majd.

Próbáld ki, hogy a kamera felé fordulsz, vagy lefelé nézel, majd megemeled a fejedet és a kamerába nézel, fotósodat pedig kérd meg, hogy ebben a pillanatban készítse el a képet, így az sokkal természetesebb hatást fog kelteni.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást