Posztert a falra? Jobban mutat, mint elsőre gondolnád!

Posztert a falra? Jobban mutat, mint elsőre gondolnád!

Címlap / Otthon / Dekor / Posztert a falra? Jobban mutat, mint elsőre gondolnád!

Emlékszel még arra a hatalmas pálmafás poszterre a nagyid lakásában? Esetleg az őszi erdőt ábrázoló kisszobai falra? A fotótapéták reneszánszukat élik, és ha most még idegenkedsz is a gondolattól, összeállításunk végére érve garantáltan átértékeled a szerepüket!

A minimálhoz is illik

Először is gyorsan le kell szögeznünk: az egész falas poszterek nem feltétlenül csak a vintage vagy barokkos dizájnba illenek bele.

Ahogy ezen a képen is látszik, egy visszafogottabb, átgondolt, a környezetbe jól illő poszter akár a modern vagy minimál stílusú lakberendezéshez is illik, egy kicsit bájosabbá, játékosabbá, otthonosabbá teszi azt, miközben nem veszi el a modern eleganciát.

Ezt a virágzó cseresznyefát persze akár fel is festheted a falra, de ha kevésbé vagy ügyes kezű, akkor a poszter is ugyanolyan stílusos megoldás.

Színt hoz a lakásba

Különösen, ha pici a lakásod, fontos, hogy óvatosan bánj a színekkel.

Ha a bútorok világosak, és a falakat sem szeretnéd rikító színekkel lefesteni, akkor is érdemes elgondolkodni rajta, hogy egy kis színt vigyél a szobába.

Ez az apró mintás, tarka természetet idéző, mégsem tolakodó tapéta például tökéletes választás lenne egy dolgozósarokba, ahol nem árt, ha van valami, ami ad egy kis inspirációt a munkához

Kukucs, ki van itt?

Ha az egész falat borító tapétától idegenkedsz is, de szívesen tennél valami nagyon modern, mégis jópofa dekorációt a lakásba, akkor érdemes a most divatos állatos poszterekkel próbálkoznod.

Ezek a felnagyított, fotószerű képek a legújabb trendeket követik, és mivel egy tapétát eltávolítani sem olyan nagy ördöngösség, ezzel a módszerrel nyugodtan követheted a legfrissebb divatot.

Egy mosogató mögül kikandikáló óriás nyúl például nem csak a vendégeid kedvence lesz, a te napodat is garantáltan jobban indítja majd.

Dzsungelhatás

Aki szereti a retrot, az se szomorkodjon, a buja esőerdőket idéző tapéták sem tűntek el teljesen a képből, csak épp már ezekből a poszterekből is a modernebb változatok a jellemzőbbek.

Ez a rajzolt mintákkal tarkított kép például szépen illik a szintén retro hatású fa asztal és a modernebb világot idéző üveg csillár mögé, az egészet pedig a nagyon is modern formavilágú szék teszi teljessé.

Merész választás, de ha ügyesen használod, nagyon jól működhet.

Flamingók a bátraknak

Ha már a bátor választásoknál tartunk: ez a sokszorosított flamingókat ábrázoló, print hatású poszter biztosan nem fog csak szépen a háttérben meglapulni, hanem nagyon is betölti az egész szobát.

Egy világos helyiségben, ahol elegendő tér van, nagyon jól érvényesülhet, ha pedig közel állnak hozzád a merész, nem hétköznapi lakberendezési elemek, akkor gyorsan a kedvenceiddé válhatnak a rózsaszín madarak.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást