8 dolog, amit TILOS a porszívóval feltakarítani, mert könnyen tönkre teszi

8 dolog, amit TILOS a porszívóval feltakarítani, mert könnyen tönkre teszi

Címlap / Otthon / Háztartás / 8 dolog, amit TILOS a porszívóval feltakarítani, mert könnyen tönkre teszi

Használt kávézacc

A konyhapultra, meg a köré mindig valahogy lepotyogó kávézacc feltakarítása igazi kihívás lehet, mert morzsál, maszatol, kenődik. Mégsem érdemes ezt a feladatot – bármilyen kényelmesnek látszik is – a porszívóra bízni. A nedves kávézacc eltömítheti a csöveket, tönkreteheti a motort, és még a penész növekedését is beindíthatja a porszívó belsejében.

Hamu

A kandallóból származó hamu vákuummal történő felszívása gyakorlatilag a takarítás ellentéte. A részecskék olyan finomak, hogy a porszívó hátulja kifújhatja őket, így visszakerülnek a levegőbe, és beteríthetik az egész szobát. A Good Housekeeping azt javasolja, hogy nedves kávézaccal vagy teafilterrel fedd be a hamut, mielőtt felsöpröd, hogy ne lélegezz be potenciálisan káros port.

Építési por

A lakásfelújítás nagy vállalkozás, de ne a porszívóval próbáld könnyebbé tenni a takarítás részét. A kandallóhamuhoz hasonlóan az építési törmelék is finom részecskékből áll, amelyek kiégethetik a motort, vagy visszatérhetnek a levegőbe. Söpörd fel az egészet, hogy a porszívó és a család is biztonságban legyenek.

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást