A g-pont

A g-pont

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / A g-pont

Évek óta tudjuk, hogy létezik a nők testében egy olyan kis terület, mely, ha izgalomba hozzák, teljesen más fajta orgazmust képes produkálni. Az is igaz azonban, hogy mind a mai napig vitatkoznak arról, hogy valóban létezik-e a g-pont, vagy sem.

Anatómia

Anatómiai szempontból jól behatárolhatóan jelen van a hüvely falán egy „folt”, mely tapintásra is eltér a környezetétől. Ezt a területet olyan szövetek borítják, mint a pénisz barlangos testei, így izgalmi állapotban megduzzad. Persze nem kell eget rengető változásra gondolni, borsószemnyiből bab nagyságúra növekszik. Azt is sikerült bizonyítani, hogy a g-pont vagy g-folt izgatása eltérő orgazmushoz vezet, mint a többi. Ennek oka, hogy más idegpályán érkezik be az inger az agyba. Két amerikai orvos megállapította, hogy azok a nők, akik deréktól lefelé – a gerincvelő sérülése miatt, megbénultak – a g-ponti orgazmust így is átélhetik.

Ez azt jelenti, hogy az eredeti, vagyis a gerincvelőben futó „orgazmus idegpálya” helyett egy másik, a medencéből induló pályán kapja az ingerületet az agy. Ugyanezen az úton érkezik a vizelési inger is, így nem egyszer számoltak be nők arról, hogy a g-pont izgatása közben pisilniük kellett. Ennek a borsónyi-babnyi területnek a megtalálása nem egyszerű feladat, de szerencsére nem is lehetetlen.

Próbálkozni kell, és előbb utóbb rá lehet találni. Útmutatás képpen: a csikló falán 2-5 cm között, a hasfali oldalon helyezkedik el. Ez azt jelenti, hogy körülbelül a fanszőrzet határáig érdemes keresgélni. Mivel a szövetei is eltérnek a környezetétől, így tapintásra sem ugyanazt az érzést adja. Olyan mintha egy redőzött bőrfelületet, duzzadtabb állapotban mintha egy szivacsot érintenénk. A keresgélést érdemes izgalmi állapotban végezni, így sokkal nagyobb annak az esélye, hogy rálelünk a kéjpontra.

Meg kell említeni azt is, hogy ha sikeresen izgatjuk a g-pontot, akkor az újszerű élményen kívül egy szintén eddig ismeretlen folyamattal találkozhatunk, ez pedig nem más, mint a „női magömlés”. Ezen a területen ugyanis egy mirigy található, mely felel a különleges élményért, és az orgazmus pillanatában váladékot is termel, mely a húgycsőbe ürül.

Mindenkinél működik?

A kérdés jogos, hiszen sokan nem találnak rá erre a pontra, és elkeserednek, hogy, nem ismerik eléggé a saját testüket. Nem kell keseregni, az igazság az, hogy nem mindenkinél jelent extra élvezetet a g-folt izgatása, így megtalálni is sokkal nehezebb. Mint a szex bármely más területén, itt is igaz, hogy ami az egyik nőnek kéj, a másik számára nem jelent semmit.

Éppen ezért nem szabad bedőlni annak az elképzelésnek, hogy csak akkor lehet egy nő kiváló szerető, vagy odaadó feleség, ha képes a g-ponti orgazmusra. Ha nem sikerül megtalálni a partnerrel, sebaj. Ne arra koncentráljunk, hogy :„jaj, istenem, mért nincs meg”, hanem inkább élvezzük magát a keresgélést.

A nők kiváltsága?

A g-pont nem csak a nők kiváltsága. A férfiak ugyanúgy rendelkeznek olyan területtel, amely extrán igalomba hozható. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy az, hogy van ilyen terület, még nem biztos, hogy minden körülmények között rá kell találni. A férfiak esetében ugyanis ez a herék és a végbélnyílás közötti, gátnak nevezett területen helyezkedik el.

Ez még nem is gond, de igazán eredményesen izgatni belülről lehet. A prosztatamasszás pedig, bár sokakat juttat extra élvezethez, nem minden férfi számára az álmai netovábbja. Ha szeretnénk kipróbálni ezt a fajta játékot is, mindenképpen beszéljük meg előtte a partnerünkkel, ahogyan mi is elvárjuk ugyanezt a másiktól.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást